Tire’de  ayağı demir borunun içine sıkışan bir at için itfaiye ekipleri seferber oldu. Vatandaşların da katıldığı kurtarma operasyonunda uzun uğraşlar sonucu atın ayağı sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Ergün ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Nuri Kuloğlu isimli bir vatandaşa ait olduğu belirlenen at, Kesikbaş mevkii’nde kaldırımda yürürken bir anda ayağı takılıp yere yığıldı. Atın yere yığılmasıyla birlikte ne olduğunu anlamayan mahalle sakinleri yardım etmek için atın yanına koştu. Yerde yatan atın sağ arka ayağının demir borunun içine sıkıştığını fark eden mahalle sakinleri atı bulunduğu yerden kurtarmak için kendi imkanlarıyla olaya müdahale etti.

Yapılan çalışmalar sonuç vermeyince itfaiye ekiplerini arayan mahalle sakinleri atı sakinleştirmeye çalıştı. Olay yerine kısa sürede gelen ekipleri atın ayağını sıkıştığı yerden çıkarmak için hummalı bir çalışma başlattı. İki saatlik çalışma sonrası kurtarılan at vakit kaybetmeden Tire Belediyesi Hayvan Barınağına götürüldü. Burada yapılan müdahalede gerekli pansuman yapılarak atın kesilen ayağına dikiş atıldı. Tire Belediyesi Veteriner Hekimi Erhan Elibol kısa sürede atın eski sağlığına kavuşacağını söyledi. 





HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi