İki gözünün de yüzde 10’un altında görmesi onu yıldırmadı, okuma azmini sürdürdü. Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Melih Türe tarafından gerçekleştirilen iki ameliyatla sağlıklı görmeye başlayan genç, “Arkadaşımın net okumam için hediye ettiği madenci fenerine gerek kalmadı, çok mutluyum” dedi. Batuhan sevincini doktoruyla ‘çak’ yaparak kutladı.

Doğuştan her iki gözünde katarakt tespit edilen Batuhan, okul hayatını ‘el feneri’ yardımıyla sürdürdü. Küçük yaşta yapılan tetkiklerde iki gözünde katarakt olduğu anlaşıldı ve rahatsızlığının takip edilmesi önerildi. Ancak Batuhan’ı zorlu bir hayat bekliyordu. İki gözü de yüzde 10’nun altında gören çocuk, en ön sırada oturmasına rağmen tahtayı göremiyordu. Ödevlerini yapamayan, ders başarısı düşen çocuğunun yeniden doktora götürmeye karar veren anne, hastanenin yolunu tuttu.

Geçtiğimiz ay Özel Atagöz Göz Hastalıkları Dal Merkezi’nde görevli Op.Dr. Melih Türe tarafından yapılan muayenede, Batuhan’ın iki gözünün görme oranının yüzde 10’un altında olduğu tespit edildi. Dr. Türe, Batuhan’ın sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Net Hayat

Ailenin kabul etmesi üzerine, Dr. Türe tarafından gerçekleştirilen iki göz ameliyatıyla Batuhan, sağlıklı gözlerine kavuştu. Operasyonların ardından sınıfında arka sıradan bile tahtayı gören, ders kitaplarındaki yazıları net bir şekilde okumayı başaran Batuhan ve ailesi büyük bir mutluluk yaşadı.

İki Gözü Yüzde 100 Görüyor

Trifokal mercek kullanarak gerçekleştirdikleri katarakt ameliyatlarını başarıyla tamamladıklarını belirten Dr. Türe, katarakt rahatsızlığının çok küçük yaşlarda ya da doğuştan görülebildiğini söyledi. Bu yüzden bebeklere doğduktan birkaç gün sonra göz muayenesi yapılması gerektiğini belirten Dr. Türe, “Batuhan’ın iki ameliyatını başarıyla tamamladık. Şu an uzak ve yakını görmesi yüzde 100 seviyede. Okul hayatında çok olumlu değişiklikler oldu. Batuhan ve bizler bu durumdan çok memnunuz ve mutluyuz” diye konuştu.

El Feneri Yönetimini Kardeşiyle Keşfetti

Görme kusurunun oğlunun okul başarısını ve psikolojisini olumsuz etkilediğini belirten anne Nazmiye Sevgi, “Oğlumun sağlıklı görememesi onu ve bizi çok üzüyordu. Kardeşiyle buldukları el feneri yöntemiyle ev ödevlerini yapıyordu. Göz ameliyatından sonra okul başarısı arttı. Doktorumuza minnettarız” dedi.

Editör: Haber Merkezi