Geçtiğimiz hafta bol yağışlı geçen günlerin ardından yağışın durmasıyla birlikte ısının 5 derece dolaylarında gezdiği Tire’de bu hafta kar bekleniyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, son birkaç gündür sıcaklığın 10 derecenin altında seyrettiği Tire’de hava daha da soğuyacak.  Bugün en yüksek 12 en düşük ise -1 derece olacağı tahmin edilen hava, gün içinde yağmur yapabilir. -1 ile 6 derece arasında seyreden soğuk havayla pazartesi gecesinden Salı gününe geçerken yağmur, yerini karla karışık yağmura ve en son da kar yağışına bırakacak. Salı günü boyunca kar yağışı bekleniyor ve sıcaklığın kar yağışının ardından Çarşamba ve Perşembe gününe kadar -7 dereceleri görmesi bekleniyor.

 

DON GÖRÜLEBİLİR

Hava sıcaklığının mevsim normalleri altına düşeceği Tire’de don olaylarının da görülmesi bekleniyor. Yetkililer, vatandaşları ve özellikle sürücüleri yollarda meydana gelebilecek buzlanma ve gizli buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

 

TİRE’Yİ SERT BİR KIŞ BEKLİYOR

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre tüm Ege’de etkili olacak soğuk havalar, Tire için de bu kışın sert geçeceğini işaret ediyor. Yazların genelde ılık geçtiği Tire’de son birkaç gündür yaşanan soğuk hava, vatandaşları üşütse de, Tireliler şimdiden hafta içinde gelecek daha soğuk havalara hazırlanıyor. Odun ve kömür satışlarının arttığı Tire’de bu kış doğalgaz faturaları da kabarık olacak gibi görünüyor.


Editör: Haber Merkezi