Barınakta yapılan çalışmaları ve hayvanların sağlık, yeme, içme, barınma yerlerini yerinde inceleyen hayvanseverler görüşlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

Tire Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği resmi sosyal medya hesabından "Belediye başkan yardımcımız (Sefa Yıldırım), Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve dernek üyelerimizle birlikte barınakta bir toplantı yaptık. Yapım aşamasındaki barınağın durumunu görüştük. Ameliyathane ve tedavi ünitesinin yapımı devam ediyor. Canların kısırlaştırılması kulak küpesinin takılarak doğal yaşam ortamına bırakılması konusunda görüştük. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde barınak için bütçe de olacak. Bu canlara besleme,aşılama, tedavi ve kısırlaştırma için gereken maliyet ayrılacak" şeklinde paylaşım yapıldı.

HAYVANSEVERLERLE BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ

Tire Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri ise yaptığı açıklamada, barınağın yönetmeliklere uygun olarak yenilenmesi ve kısırlaştırma operasyonları için yeni bir ameliyathane ve bakım yeri yapımının devam ettiği ifade edildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi ;" İlçemizde sokak canlarının gerekli bakımlarının yapılarak, kısırlaştırılması,küpelenerek alındıkları yerlere bırakılması veya sahiplendirilmesi için hayvanseverler derneği ile işbirliği içerisinde birlikte hareket etmekteyiz. Kısırlaştırma operasyonlarını şuanki imkanlarımız uygun olmadığı için Işıkkent Hayvan Barınağında yapılmaktadır. Çalışmalar tamamlandıktan sonra barınak tam kapasite ile hizmet verecektir"

Editör: Haber Merkezi