Ercan ÇELİK – ÖZEL

Amerika Birleşik Devletleri’nin ünlü eğitim kurumu Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier tarafından “ Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları - The World's Most Influential Scientists, The Top 2% of Scientists in the World” listesi yayınlandı. Listede Tireli Bilim İnsanı Prof. Dr. Özler Karakaş da yer aldı.

Prof. Dr. Özler Karakaş, Almanya’nın Darmstadt Kentinde bulunan Fraunhofer Yorulma Dayanımı ve Sistem Güvenilirliği Enstitüsü’nde Magnezyum Alaşımlarından Kaynak Edilmiş Yapı Elemanlarının Yorulma Tasarımı üzerine doktora çalışmasını gerçekleştirdi. Şu an Türkiye’de otomobil, uçak, petrol boru hatları, rüzgar türbinleri, kıyı ötesi yapılar gibi yüksek katma değer yaratan alanlarda çok önemli bir yeri olan kaynaklı birleştirmelerin yorulma tasarımı üzerine çalışan ender bilim insanlarından biri. Prof. Karakaş, nitelikli çalışmalarıyla dünya çapında bu önemli listede yer alarak, Tire’yi gururlandırdı.

NASA, beklenen UFO raporunu yayınlayacak NASA, beklenen UFO raporunu yayınlayacak

Dünya çapındaki bilim insanı ve akademisyenlerin yayın ve atıf sayıları, yazar sıralamaları, akademisyenlerin hem üretkenliğini hem de atıf etkisini ölçen 'h-index',  nitelikli makale sayısı, çok yazarlı yayınların hm-indeksi, atıf/makale oranı, makalelerin yayınlandığı derginin etki faktörü, patent sayısı, atıf yapılan makalelerin sayısı gibi temel, ciddi ve nesnel uluslararası ölçütler dikkate alınarak hazırlanan “ Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, bilimsel, teknik ve tıbbi içerik konusunda uzmanlaşmış bir yayın şirketi olan Elsevier tarafından yayınlandı.

Editör: Ercan Çelik