Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Tire İlçe Başkanlığı 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü’nü kutladı. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen emekli astsubaylar Şehitlerimizin hayrına lokma döktürdü. Derneğin Tire Şubesi, günün anlamına ilişkin açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Saygı Değer Üyelerimiz, Dernek Başkanlarımız, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla yapılacak Çelenk Sunma törenine katılım sağlayan tire halkı, Hoş geldiniz.

Sizlere kısaca derneğimiz tarihçesi hakkında bilgi vermek isterim.

29 Aralık 1962 senesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinde, Astsubay olarak görev yapıp emekli ve maluliyet nedeniyle ayrılan Astsubay toplumunun mensuplarını bir arada toplamak, birlik ve beraberliği ile sosyal dayanışmayı sağlamak amacı ile kurulan Türkiye Emekli Malul Müstafi Astsubaylar Yardımlaşma Cemiyeti olarak kurulmuştur.

17 Ekim 1984 tarihinde 2847 ile 2908 sayılı dernekler kanunu hükümlerine uygun olarak, kamu yararına faaliyet gösteren dernekler statüsünde Türkiye Emekliler Astsubay Derneği (TEMAD) kurulmuştur.

Tiremizde 09 Mart 2009 tarihinde Sayın Cengiz SARSIN, Vedat ERTİT, Mehmet ASLANHAN, Mehmet KIRLI, Metin KIRIKKAYA, Yaşar BAŞTAŞ, ve Haluk ÇAVAŞ önderliğinde kurulmuştur.

Derneğimizin Amacı; Cumhuriyet Kazanımlarına, Ulusal Bütünlüğümüze ve Egemenliğimize, Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti İlkelerine Atatürk İlke ve Devrimlerine, Atatürk’ün Düşünce Sistemine ve Manevi Şahsiyetine içten ve dıştan yapılacak her türlü saldırı ve ihlallere karşı kamuoyuna doğru yönlendirmek için yasal her türlü reaksiyonu göstermeyi mili bir görev addetmek ve bu kapsamda gerekli çalışmaları ve faaliyetleri en etkin şekilde göstermektedir. Biz Astsubaylar olarak karada, denizde, havada bize tevcih edilen her görevi laiki ile yaptık ve yapmaya devam devam edeceğiz. Görevimizi yerine getirirken her zaman yanımızda olan ailelerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.

Görev yaptığımız sürede şehit olduk, gazi olduk, görev süresini doldurunca emekli olduk.

Bugün TEMAD olarak tekrar sorunlarımızı yöneticilere duyurmak istiyorum. Bu konuda bu güne kadar çalışmalar yaptık, İnşallah maddi ile manevi sorunlarımız çözüme ulaşır. Cumhuriyetimizin 100.yılında Astsubaylar olarak katılım sağlayan herkese teşekkür eder, saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Arz ederim.

Tire'de motosiklete olan ilgi büyüyor Tire'de motosiklete olan ilgi büyüyor

Editör: Ergün Çelik