Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da katıldıkları yarışmadan 4 madalya ile dönen Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ziyaret eden Ak Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Uğurlu, ziyarette kaydedilen müzikli videoyu sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı. Aynı videoda ilçe başkanlığının hesaplarından da paylaşıldı. Bu paylaşıma tepki Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanlığı’ndan geldi.

Konuyla ilgili ilçe yönetimi tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında şunlar ifade edildi;

“Yerel siyasette, iktidar partisi temsilcilerinin, geçmişten ders almadan attığı bir adım var ki asla kabul edilemez. Biz dört yere asla siyaset girmemesi gerektiğine inanarak ve bu düşünceyi savunarak siyaset yapan bir partiyiz. İbadethaneye, okula, adliyeye ve kışlaya siyaset girmez. Buralarda siyaset yapılmaz. Buralarda siyasi söylemler olmayacağı gibi hiçbir siyasi partinin amblemi, ismi, sloganı da bulunamaz. Bulunmamalıdır! Bu aynı zamanda kanunlarımıza da aykırıdır.

                Çocuklarımızın başarısı bir siyasi partinin sosyal medyasında siyasi içerikli bir videoda kullanılamaz.

Soruyoruz:

1-) Çocuklarımızdan ve ailelerinden bu görsellerin, bu propaganda içerikli videoda kullanılması için izin alınmış mıdır?

2-)  Okul Müdürümüzden izin alınmış mıdır?

3-)  İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün bu durumdan haberi var mıdır izin alınmış mıdır?

4-) Kaymakamımızın bu durumla ilgili bilgisi var mıdır, kaymakamımızdan izin alınmış mıdır? 

Okula, ibadethaneye, kışlaya ve adliyeye siyaset sokulmasının bedelini, 15 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmayla acı bir şekilde ödemedik mi? Bu durumdan ders almadınız mı? Ülkemizin geleceği açısından derin bir kaygı yaratan bu tutumlarınızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?

Tire Belediye Meclisi’nde koltuk dağılımı belli oldu Tire Belediye Meclisi’nde koltuk dağılımı belli oldu

Tüm bu soruların ve cevaplarının takipçisi olacağımızı ve Tire’nin tüm sorunları gibi geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitimi için de her türlü destek ve fedakarlığa hazır olduğumuzu kamuoyuna bildiririz.”

Editör: Ercan Çelik