Seçimin Ardından Seçimin Ardından

Ercan ÇELİK

Hain terör saldırısı sonucu verdiğimiz 12 şehidin yasını tutarken, yaşanan acı olayın siyasi yansımaları da ülke gündeminde sıcaklığını koruyor. Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel’e karşı şehit cenazesinde yapılan provokasyona pek çok çevreden tepki gelirken, Tire İlçe Başkanlığı da konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaptı ve tepki gösterdi.

CHP Tire İlçe Yönetimi tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Terör belası 22 - 23 Aralık tarihlerinde yine çirkin yüzünü gösterdi. 12 Vatan evladımızı bizden kopardı. Yine yüreğimize acı düştü. Teröre karşı dimdik durmak bu ülkeyi seven tüm yurtseverlerin asli görevidir. Karanlık eller bilmelidir ki hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu, milletimizi beraber yaşama kararlığından vazgeçiremeyecek, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü bozamayacaktır.

Şehitlerimizin yasını tutuyor, terörü lanetliyoruz.

                Saldırıların üzüntüsünü yaşarken Genel Başkanımız Sayın Özgür ÖZEL’e sözlü saldırıda bulunan kendini bilmezler şunu unutmamalıdır ki;  Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir ferdi, kirli emellerle provokatörlük yapanlara karşı dimdik ayakta durmaya devam edecektir. Ulu önderimizin söylediği “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü temel ilkemiz olarak savunmaya devam edeceğiz. Biz ülkemizde huzur ve barış istediğimiz kadar, dünyada da huzur ve barış isteyen bir partinin evlatlarıyız.

                Şunu da hatırlatmak isteriz ki, bugün bu memlekette hala şehit haberleri geliyorsa sorumlusu 21 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümetidir.

                Sorumlusu, insanımızı dil, din, ırk ve inanç üzerinden bölen siyasal iktidarın sahipleridir.  Sorumluları Habur’da çadır mahkemesi kuranlar, Oslo’da teröristlerle aynı masaya oturanlar, İmralı’da bebek katili terörist başıyla pazarlık yapanlardır.

                Suudi kralı öldüğünde milli yas ilan edenler, bugün şehitlerimiz için neden aynı adımı atamamaktadır? Bunun cevabını Milletimizin vicdanına havale ediyoruz.”

Editör: Ercan Çelik