Ercan ÇELİK
 

Tire başta olmak üzere, Bayındır, Ödemiş, Beydağ, Kiraz  gibi bölge ilçelerini sahile bağlayan Tire – Belevi yolu 10 yıldan fazladır Tire’nin gündeminde. 2018 yılında bitirileceği söz verilen 20 kilometrelik “Ölüm Yolu”, bugün hala yarım şekilde bekliyor.

Polisten eş zamanlı operasyon: 107 gözaltı Polisten eş zamanlı operasyon: 107 gözaltı

“ÖLÜM YOLU” YENİDEN MECLİSTE

Konuyu muhalefetten pek çok siyasetçi zaman zaman gündeme taşısa da son yıllarda gündemde yer bulamadı ve unutulmaya başladı.

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Tire – Belevi yolunu tekrar meclis gündemine taşıdı.

“VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANAMAMAKTADIR”

İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “2017 yılında temelleri atılan İzmir'in Tire ilçesinden İzmir-Aydın yoluna çıkışı sağlayan, Tire-Belevi arası bölünmüş 20 KM'lik yol çalışması 6 yıldır bitirilememiştir. Her yıl, çok sayıda yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarının meydana geldiği Tire-Belevi bağlantı yolunda vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanamamaktadır.” Dedi ve sorularını sıraladı:

“Tire-Belevi bölünmüş yol çalışmasında, mevcut durum nedir? Yolun kaç kilometrelik kısmı hizmete açılmış; kaç kilometrelik kısmının ise yapımı devam etmektedir?

Tire-Belevi bölünmüş yol çalışmasının temelinin atıldığı 2017'den günümüze toplam maliyeti ne kadar olmuştur?

Altı yıldır çalışmaları devam eden Tire-Belevi bağlantı yolunun yapımı, hangi nedenlerle tamamlanamamaktadır?

Tire-Belevi bağlantı yolu hangi tarihte tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır?”

Editör: Ercan Çelik