Ercan ÇELİK

Tire’ye bağlı Dallık Köyü’nde meydana gelen olay, halkın büyük tepkisini toplamıştı. Olayla ilgili 2 kişi jandarma tarafından gözaltına alındı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Tire Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Severler Derneği Başkanı Suna Türkoğlu İçli, şunları söyledi;

Tire’de binlerce fidan toprakla buluştu Tire’de binlerce fidan toprakla buluştu

“Dallık Köyü’nde zavallı bir eşeğe eziyet ve işkence görüntüleri biz hayvan severleri derinden yaralamış, böylesine iğrenç bir olayın şehrimizde yaşanmış olması üzüntü yaratmıştır. Yaşanan bu üzücü olayı, esefle kınıyoruz.

Aldığımız ihbarları değerlendirerek yetkililerle işbirliği içerisinde girip olayın ilk gününden itibaren takipçisi olduk. Tire Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Severler Derneği olarak bu tarz olaylara fırsat vermeyip, sahipli sahipsiz tüm hayvanların refahı için çalışmaktayız.

Olayı gerçekleştiren şahıslar gözaltına alınmış olup, olaydaki mağdur canımız, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından muhafaza altına alınmıştır. Yaşanan bu süreçteki hassasiyetleri ve destekleri için Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, Tire Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve HAYFED Tire Temsilcisi Seher Kul’a teşekkür ediyorum.”

suna

Editör: Ercan Çelik