Tire 1922, Erdek Spor deplasmanında aldığı 3 puanla şampiyonluğunu ilan etti. 22 yıl sonra Tire taraftarına bu sevinci yaşattılar.

 

Tire Belediye Basın

 

Bölgesel Amatör Lig 8 Grupta lider olarak son maçına giren Tire 1922, Mehmet Kaya’nın ayağından gelen tek golle şampiyonluğunu ilan etti.

 

Son hafta Erdek deplasmanında oynanan maça Tire 1922 rahat başladı. Organize ataklarla Erdek kalesini yoklayan kırmızı beyazlı takım, aradığı golü 36. Dakikada buldu. Erdek Spor’un ceza sahasından uzaklaştırmakta zorlandığı topu, atağa hızlı çıkan Tire 1922’de Erhan’ın asistinde ceza sahası önünde topla buluşan Mehmet Kaya şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Bu dakikadan sonra bastıran Erdek Spor aradığı golü bulamayınca ilk yarı bu skorla sonuçlandı.

 

GOLE GİDERKEN DÜŞÜRÜLDÜ

İkinci yarı oyunun kontrolünü eline alan Tire 1922, geliştirdiği ataklarla Erdek kalesini yoklamaya devam etti.  81 . dakikada ceza sahasına yaklaşan Emrah mutlak gol pozisyonunda rakip takımın savunması tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Ender, topu direğe nişanlayınca skorda bir değişiklik olmadı.

Bu dakikadan sonra her iki takım da aradığı golü bulamayınca maç bu skorla sona erdi.

 

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Maçın ardından Tire 1922 oyuncuları şampiyonluk sevincini Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’le paylaştı. Yaklaşık 100 kadar taraftar kendi imkanlarıyla Erdek’e giderek Tire 1922 takımını yalnız bırakmadı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, “Bu takım için bir yıldır yoğun emek harcadık. Emeklerimizin karşılığını aldık. Güzel bir maç oldu. Oyuncularımızı, teknik heyeti kutluyorum. Bu şampiyonluğu Tirelilere hediye ediyorum. Önümüzde bir play of maçı var bunu da en güzel şekilde oynayarak takımımızı hak ettiği 3. Lige çıkaracağız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi