Geçtiğimiz Şubat ayında satranç sporuna başlayan ve elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Tireli Meyra Kaya, önceki gün İzmir Çiğili’de eğitim veren Tanı Koleji’nin düzenlediği “Ata’ya Saygı” satranç turnuvasına katıldı. Turnuvada İzmir genelinden 49 sporcu yarışırken Tireli Meyra Kaya, kızlar grubunun şampiyonu oldu. Turnuvanın birincisi olan Minik Meyra, turnuvadan kazandığı şampiyonluk kupasıyla ilçeye döndü.

Meyra Kaya satranç sporuna başladığı günden bu yana, Aydın’da düzenlenen bir turnuvada 21., Tire Armağan Ada Koleji’nde düzenlenen turnuvada 16., Kuşadası Bahçeşehir Kolejinin düzenlediği turnuvada 7. Ve son olarak Geçtiğimiz ay Türkiye Satranç Federasyonu’nun yaptığı İzmir İl Seçmeleri turnuvasında 8 yaş kızlar grubunda 4. Olmuştu. Başarı çıtasını günden güne yükselten Meyra’nın yeni hedefi ise Ocak Ayı’nda Antalya’da gerçekleştirilecek olan Milli Takım seçmelerine katılırak iyi bir derece almak.

Kızının başarılarıyla büyük gurur yaşadığını söyleyen anne Meral Duran, kızının bu aşamaya gelmesindeki en büyük pay sahibinin Satranç Öğretmeni Şahin Boya olduğunu ifade etti. Meyra’nın satranç sporuna kısa süre önce sıfırdan başladığını hatırlatan anne Meral Duran, onun bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm öğretmenlerine teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi