Tire’de yıllardır 64 karenin öncü isimlerinden biri olan Bankacı Egemen Bökü, gönül verdiği satranç sporunun Tire’deki temsilcisi oldu. 2. Kademe Satranç Antrenörlüğü Belgesiyle 2 yıldır satrançla ilgili birçok başarılı çalışmaya imza atarak adından sıkça söz ettiren Bökü, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Tire İlçe Temsilcisi olarak atandı. Bu güne kadar Tire’de Federasyona bağlı 4 özel turnuva düzenleyen Bökü, son iki turnuvayı da Tire Kaymakamlığı himayesinde düzenlemişti. Satranç sporuyla ilgili bundan böyle daha kapsamlı projelere hazırlandıklarını ifade eden Bökü, göreve gelmesinin hemen ardından resmi faaliyetlerine başladı. 

“FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Federasyon kararıyla Tire İlçe Temsilcisi olarak atanan Egemen Bökü, ayağının tozuyla ilk açıklamasını HaberTire Gazetesi’ne yaptı. Tire’de satranç sporuna önem veren çok sayıda genç ve yetişkinin olduğunu söyleyen Bökü, satranç severlerin bu güne kadar Tire’de yeterli imkanlara sahip olamadığını ifade etti. Satranç alanında yürüttükleri faaliyetleri genişleterek sürdüreceklerini belirten Bökü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Tire satrancı seven, önem veren bir kent. Ancak satranç severler burada sporun sürdürülebilirliği için yeterli imkanlara sahip değiller. Federasyonumuz ve takım arkadaşlarımızla birlikte Tire’de satrancı geliştirmenin yollarını arayacağız. Çalışmalarımıza şimdiden başladık ve ilçede bulunan bazı okullara satranç takımı ve satranç ile ilgili ekipman tedarik ettik.  Satranç sporu ile ilgilenen 7’den 70’e herkese dokunup güzel çalışmalar yapmak istiyoruz” Turnuvalarımız ve etkinliklerimiz aralıksız devam edecek”

EGEMEN BÖKÜ KİMDİR?
23 Nisan 1982 yılında Dünya’ya gelen Egemen Bökü, Merhum Emekli Öğretmen Bülent Bökü ve Öğretmen Nurten Bökü’nün 2 çocuğundan biridir. Tire Kutsan Anadolu Lisesi’nin 2000 yılında verdiği ilk mezun öğrencilerinden biri olan Bökü, Tire’de özel bir bankada çalışmaktadır.  Satrançla ilgili Tire’de sayısız çalışmalar yapan Bökü, evli ve 1 çocuk babasıdır. Egemen Bökü bir süre önce babası Öğretmen Bülent Bökü’yü ani bir kalp krizi sonucu kaybetmişti. 

Editör: Haber Merkezi