AK Parti İzmir 2’nci Bölge Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan “7 haziran seçimlerini milli iradenin bayramı yapacağız” dedi
AK Parti İzmir 2’nci Bölge 1’nci sıra Milletvekili adayı Mustafa İbrahim Turhan, “7 haziran seçimlerini milli iradenin bayramı yapacağız” dedi.  Gümüşpala caddesinde seçim bürosu açılışına katılan Turhan coşkulu kalabalığa hitap etti. Tireli seçmenler ise hemşerileri Turhan’dan “yeni anayasa” talebinde bulundu. Tireli İstiklal savaşı gazisi Ali Turhan’ın torunu olduğunu ve Tire ile kuvvetli bağları bulunduğunu ifade eden Turhan, Borsa İstanbul eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü ile 2008-2011 yılları arasında da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatıp, siyasete rahmetli dedesinin vasiyeti üzerine girdiğini söyledi. 

“PARALEL İHANET ÇETESİ”
Türkiye’nin tehdit altında olduğunu belirten Turhan, konuşmasında ağırlıklı olarak CHP, MHP ve HDP’ye yüklendi. “bayramda birbirlerinin elini sıkmayan, cenazede bile aynı safta durmayan bu isimler nasıl biraya geldi?” diye soran Turhan, “Kim bunları bir araya getirdi? Bunlara talimatı veren üst akıl. Amerika’dan, Pensilvanya’dan geliyor talimat. 10 Ağustos’ta hepiniz çatı adayı altında toplandınız ama milletin adamının bileğini bükemediniz. Şimdi diyorlar ki, ‘hadi bir daha deneyin’. Ama bunlar öyle isimler ki bunları bir arada tutmak için tutkal lazım. O tutkal ne? Paralel ihanet çetesi. Millete ihanet eden, MİT’e pusu kuran, üniversite sınavına hile karıştıran cezasını bulur” şeklinde konuştu.

MUHALEFETİ TOPA TUTU
Turhan, “şer ittifakı” diye adlandırdığı CHP, MHP ve HDP’nin seçim vaatlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu’na yüklenen Turhan, “kaç yıldır İzmir’de iktidardasın, hadi asgari ücreti İzmir’de bin 500 lira yap da görelim. ‘Mazotu 1 buçuk lira yapacağım’ dedi. Dışarıdan gelen mazottan vazgeçtik, hadi AK Parti’nin yaptığı Gördes barajından gelen suyu 1 buçuk lira yap da görelim. İzmir’de Türkiye’nin en pahalı suyunu sat, sonra ucuz mazot üzerinden siyaset yap. Yok öyle bir şey. Bunlar AK Parti’nin icraatlarını iptal ettirmek için ya mahkemeye giderler, ya da akıl almak için Pensilvanya’ya giderler. Ama bir türlü millete gitmeyi akıl edemezler. Taşeron işçileri kaldıracakmış. İzmir Belediyesi’ndeki taşeron işçileri kaldırsana o zaman. Sen, yıllardır İzmir’in sorunlarına çözüm bulamadın. Bunların işi gücü palavra, bunlara inanmayın” dedi.

“BU NASIL MİLLİYETÇİLİK?”
Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü. “ MHP diyor ki, ben milliyetçi partiyim. 99 seçimlerinden sonra MHP ikinci parti çıkınca, Çiller ve Erbakan hoca kendisine ‘başa gel. Yeter ki sol parti iktidara gelmesin” dediler. Geldi mi? Hayır, gitti sol partinin kuyruğuna takıldı.  Bu nasıl milliyetçilik? Bunların milliyetçiliği İMF’nin önünde diz çöküp el avuç açma milliyetçiliği. Kendi bakanları Enis Öksüz’ü, İMF’nin talimatıyla görevden alma milliyetçiliği. Bunların milliyetçiliği kendi milletvekilinin başını açma milliyetçiliği. Birde, barış güvercinliğine soyunan HDP var. Hacı deden, hacı olmaya Taksi’me mi çıktı da, Taksim Kabe’dir diyorsun? Şimdi kalmışsın ‘Diyaneti, İmam Hatipleri kapatacağım’ diyorsun. Zannediyorsun ki bu millet size inanacak. Hiç boşuna uğraşmayın milleti kandıramazsınız, çünkü bu milletin bilge bir başbakanı var. Şer koalisyonu iş başına geçerse, Kılıçdaroğlu başbakan, Bahçeli, Dışişleri Bakanı, ekonominin başına da Derviş’i getireceklermiş. İçişleri ve Milli Savunma Bakanlığı kime kaldı? HDP’ye kaldı. Ama öyle yağma yok, bu millet sahipsiz değil. Tırnaklarınızla kuyu kazıp bu oyunu bozmaya var mısınız?” Bu milletlin sağlam iradeli bir Cumhurbaşkanı var. Biz ne zaman sıkıntıya düşsek millete gider, milletten destek alırız. Dünya düşman olsa da, Allah bizden yanadır. Defalarca denediler, defalarca önümüzü kesmeye çalıştılar. Her seferinde millete gittik ve bu millet bize her seferinde dedi ki “dik dur eğilme bu millet sizinle” 

Editör: Haber Merkezi