Tire’de seçimlere ilk defa girecek olan muhtar adayları takdire şayan bir etkinlik düzenledi. Tire Merkez’de bulunan toplamda 30 yeni muhtar adayı, Değirmencioğlu Baklavaları’nda bir araya gelerek Türkiye’deki tüm muhtar adaylarına anlamlı bir mesaj verdi. Aynı mahalleden sayıları 5’i bulan muhtar adaylarının aynı kareye girmesi demokrasinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Geçmiş dönemlerde Türkiye’deki bazı muhtarlık seçimlerinde yaşanan hatta cinayetle sonuçlanan olaylara tepki çeken Tireli Muhtar Adayları, bugüne kadar Türkiye’de yapılmamış bir şeyi yapmış oldu. Düzenlenen toplantıya Tire’nin Merkez Mahallelerinin adayları Ergün Çelik, Özgür Çakıcı, Metin Karaoğlan, Rahmi Çatalbaş, Fahri Şahan, Gültekin Karabaşoğlu, Ahmet Fuat Çakıcı, Elmas Yalçın, Tayfun Tolga, Ahmet Yenilmez, Hakan Aydoğdu, Hasan Civan, Muhsin Ölez, Savaş Özcan, İbrahim Kırkağaçlı, Binnaz Nizamoğlu, Serpil Daşdöyen, Alime Ulaş, Aysun Uysal, Erdal Keskin, Adnan Sertdemir, Murat Seke, Bülent Appan, Mustafa Sessiz, Nursima Durmaz, Bahar Pınarbaşı, Gonca Yeşiler, Semiha Karaca, Dudu Acar ve Turgut Amaç katıldı.

Tire’nin yeni muhtar adayları adına açıklamayı Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı Ergün Çelik yaptı.

Yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

Bu birliktelik; karşılıklı hoşgörünün, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin kanıtıdır.
Bu bürliktelik; dostluğun kardeşliğin ve en önemlisi dostça sürdürülecek olan bir yarışın başlangıcıdır. Bugün Tireli Muhtar Adayları olarak bir araya geldik ve çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımıza katılan her bir adayımıza tek tek teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.

Bizler, tarih kitaplarına adını altın harflerle yazdırmış, zengin kültür mirasına sahip olan Yeşil Tire’nin 22 Merkez Mahallesi’ndeki Muhtar Adaylarıyız.
Her birimiz 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, kendi mahallelerimizin muhtarlık görevlerine talip olduk. Girdiğimiz bu hizmet yarışında aynı mahalleden sayıları 10’u bulan adaylarımız mevcut. İşte tam bu noktada güzel bir demokrasi örneği sergilemek için bugün hepimiz bir araya geldik.
Düzenlediğimiz bu toplantıda seçim süreci boyunca izleyeceğimiz yol haritası, adaylar arasındaki birlik ve beraberliğin tesisi ve muhtarlık seçimlerinde adayların yaşadığı sıkıntıları konuştuk.
Bu konularla birlikte bir araya gelmemizdeki en önemli sebebimiz de Hoşgörü Kenti olan Tire’den, Türkiye’nin dört bir köşesine anlamlı bir mesaj vermekti.

Şüphesiz Türkiye’nin en hareketli geçen seçimleri muhtarlık seçimleridir. Ne yazık ki her seçim döneminde medyadan muhtar adaylarının birbiriyle kavga ettiğini, birbirlerine hakaret ettiklerini, hatta zaman zaman seçim öncesi ve sonrası bu konuyla ilgili cinayetlerin bile yaşandığına tanık oluyoruz.

Biz artık bu kötü olayların tekrar yaşanmasını istemiyoruz. Karşılıklı hoşgörü ve birliğin meşalesini Tire’den yakıyoruz.
Bizler; Tireli Muhtar Adayları olarak diyoruz ki;

Gelin bu seçim kalp kırmayalım
Gelin bu seçim yerli yersiz hiçbir tartışmaya girmeyelim
Gelin bu seçim birlik ve beraberliğimizi koruyalım
Gelin seçimden hemen bir gün sonra yine bir araya gelelim.

Bu duygu ve düşüncelerle 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin başta ilçemiz Tire olmak üzere, tüm ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz”

TİRE MERKEZ MAHALLE MUHTARI ADAYLARI

Editör: Haber Merkezi