Hafta başında belediye başkan aday adayı olduğu için ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek istifa dilekçesine parti yönetimine veren Mustafa Güngör yerine gelecek olan ilçe başkanını belirlemek için dün ilçe binasında ilçe yöneticileri arasında yapılan oylamada Şenol Sardoğan ilçe başkanı olarak seçildi.


Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi

Yerel seçimler öncesi Tire’de, belediye başkan adayları ilk olarak isimlerini açıklayan ve meydana çıkan parti teşkilatı olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ismini duyuran üç aday adayından biri olan ilçe başkanı Mustafa Güngür’ün hafta başında (15 Temmuz Pazartesi) kural gereği görevinden istifa edip dilekçesini ilçe teşkilatına teslim etmesi üzerine, ilçe yöneticilerinden Zahide Özkul 2 günlüğüne ilçe başkanlığına vekalet etmişti.

SARDOĞAN 8 OY, DERMAN 6 OY ALDI
Dün öğlen saatlerinde ilçe binasında yapılan ve yönetim kurulu üyelerinin katıldıkları, partiyi yerel seçimlere taşıyacak ilçe başkanının isminin belirleneceği seçim yapıldı. Yönetim kurulu üyeleri arasında yapılan ve 14 yönetim kurulu üyesinin oy kullandığı seçimde iki isim ilçe başkanlığı için iki isim aday oldu. Şenol Sardoğan ile Ahmet Derman’ın karşı karşıya geldiği, kapalı zarf usulü yapılan seçimde Şenol Sardoğan 8 oy, Ahmet Derman ise 6 oy aldı.

GÜNGÜR, DERMAN’I İŞARET EDEREK DESTEKLEMİŞTİ
Adaylık sürecinde, özellikle Tayfur Çiçek’in CHP’den aday olacağı yönündeki söylenti ve haberler üzerine zaman zaman gerilimli anların yaşandığı Tire CHP’de, Çiçek’in CHP’den aday olmasına kesin karşı olan ve bunu her fırsatta dile getiren Güngör’ün ilçe başkanlığından istifa ederken ilçe başkanlığı için Ahmet Derman’ı önermiş ve onu desteklediğini ifade etmişti. Derman ile ilçe başkanlığı için yarışan ve 2 oy farkla ilçe başkanı olan yeni başkan Şenol Sardoğan’ın Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e çok yakın bir isim olması ve partinin başına gelmesi, ilçedeki siyasi kulislerde Çiçek’in CHP’den aday olması için yapılan ilk hamle şeklinde okundu.

GÜNGÖR VE YAKININDAKİ İSİMLER DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPIYOR
Belediye başkanlığı adaylığı sürecinde gergin bir süreçten geçerek adaylığını ilan eden ve istifasını veren İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ün yerine seçilen yeni ilçe başkanın, Tayfur Çiçek ile yakın temas içerisinde olması Güngör ve destekçilerinin hesaplarını karıştırdı. Sürecin bundan sonra nasıl işleyeceği, gerginlik yaşanıp yaşanmayacağı büyük merak konusu. Fakat Tire’deki siyasi kesimlerin ortak görüşü, seçimlere aylar kala, CHP’de suların iyice ısınacağı yönünde.

YENİ BAŞKANIN İLK AÇIKLAMASI KUCAKLAYICI OLDU
İlçe başkanlığına seçilen Şenol Sardoğan, gazetemize yaptığı ilk açıklamada, tüm partilileri kucaklayan ve genel ifadelerin yer aldığı bir açıklama yaptı. Sardoğan açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu partide emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu partiye verdiği hizmetlerden dolayı son ilçe başkanı Mustafa Güngör’e de ayrıca teşekkür ediyoruz. Bugünden itibaren yerel seçim çalışmalarını başlatıyoruz. Tire’de yerel iktidarı kesinlikle alacağız. Aday adaylarının birden fazla olması seçimi kazanacağımızın işaretidir. Genel Merkezimiz hangi adayı belirlerse, o adayla seçime gidip kazanacağız. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkürler. Tüm Tireli vatandaşlarımızı partimize davet ediyoruz.”
Editör: Haber Merkezi