MHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, partisinin Tire İlçe Başkanlığı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tanrıkulu seçim çalışması için de Tire Küçük Sanayi Bölgesi’ndeki esnafı ziyaret etti.

Tanrıkulu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin anahtar partisi olduğunu ve tüm kilitlerin MHP ile açılabileceğini söyledi. Tanrıkulu, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin sigortası olduğu söyleniyor. Biz sigorta değil poliçe olmak istiyoruz. Bu milletin bize iktidar mührünü vermesini istiyoruz. Koalisyon hükümetlerde bulunduk ancak artık iktidar olmak ve bu ülkeyi yönetmek istiyoruz. MHP’nin oyu arttıkça kiminle koalisyon yapmak istersiniz soruları gelmeye başladı. Bunu ilk İstanbul Sanayiciler Odası’nda sordular” dedi.

İzmir’de kayıt dışı istihdam sorunu olduğuna dikkat çeken Tanrıkulu, “İzmir’de Suriyeli sorunu var. Bu vatandaşlar ucuz iş gücü oldukları için tercih ediliyorlar ancak bunun yanında fuhuş, kapkaç, dilencilik ve hırsızlıklar artmış durumda” dedi.

Tanrıkulu, seçimlerin ertelenmesine yönelik spekülatif olaylar beklediğini söyledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasayı ihlal ederek iktidar partisine oy topladığını iddia etti.

Vatandaşın apolitik davranarak hiçbir partiyi beğenmediğini ifade eden Tanrıkulu, “Millet olarak hep birlikte doğru olanı bulmanın seçimindeyiz. Milletçe sandığa gitmeli ve oyumuzu kullanmalıyız. Apolitik bir tavır da var vatandaşlarımızda. Hiçbir partiyi beğenmiyor. Size en yakın görüşe demokratik iradenizi koymalısınız. Bu düzenden şikâyet etmeye hakkımız olamaz sandığa gitmez isek” dedi.

 

GARANTİ FİYAT UYGULAMASI

Seçim anketlerinin bazılarının algı operasyonuna yönelik olduğu kaydeden Tanrıkulu, “İzmir genelinde oylarımızda artış bekliyoruz. Kredibilitesi yüksek firma anketlerinin ortalamalarına göre oy oranlarımız yüzde 18 buçuk ile 22 arasında değişiyor. Tek başına iktidar olmayı hedefliyoruz” dedi. MHP’nin tarım ve sanayi politikalarını da anlatan Tanrıkulu, “toplumsal onarım ve huzurlu gelecek programından kastımız, çiftçi, üretici, sanayici, girişimci ve esnaf kesimini kucaklayacak ekonomik program uygulayacağız. 7 haziran sonrasında toparlayıcı tarım politikaları izleyeceğiz. Küçükmenderes havzasının üzerine titremeye devam edeceğiz. Süt inekçiliği noktasında geçen yıl 1 milyon süt ineği kesilmiş. Soğuk zincir sistemini daha fazla oluşturup, üretici birliklerini daha fazla destekleyebilseydik bu gün süt fiyatları bu noktada olmazdı. Fiyatlar, 3-5 tekelin elinde belirlenmezdi. Biz garanti fiyat uygulamasına geçeceğiz. Tarımsal girdilerde, KDV başta olmak üzere vergi muafiyeti getireceğiz. Marka ürün oluşturarak, bölgeye has ürünlerin ve coğrafi işaretlemesinin yapılmasını sağlayacağız. Gıda ilgili ürünlere teşvik vereceğiz. Sanayici ve girişimcinin önünü açacağız. Türkiye’de kaynak var. Devlet bütçe ile yöneliyor. Önceliği, yoksulla, asgari ücretliye, çiftçiye ve memura vereceğiz. Taşeron işçilerin derhal kadroya geçirilmesi ve sosyal haklarına kavuşması lazım. MHP, kilit partidir. Bugüne kadar hep koalisyonlarla iktidara geldik. Bu kez de millet bizi denesin istiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Tire’deki Küçük Sanayi Bölgesi’ndeki esnafı ziyaret eden Tanrıkulu, bakanlığı döneminde yapılan bölgeyi inceledi ve esnafın sorunlarını dinledi.

 

Editör: Haber Merkezi