İçelli, “Belediyecilik sadece çöp toplamak değildir”

“EN BÜYÜK TERÖR OPERASYONLARINA İMZA ATAN BAKANIMIZ”

Bakan Soylu coşkulu bir kalabalıkla AK Parti Tire İlçe binası önündeki alanda karşılandı. Burada ilk konuşmayı AK Parti Tire İlçe Başkanı Mert Falakalı yaparak bereketli bir Salı gününde meydanı dolduran ve Cumhur İttifakına hayat veren Tirelilere teşekkür etti. Başkan Falakalı’nın en vurgulu teşekkürü ise İçişleri Bakanı Soylu’yaydı. Falakalı, “Cumhuriyet tarihinin en büyük terör operasyonlarına imza atan Türkiye Cumhuriyeti İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu hoş geldiniz” dedi ve şöyle devam etti, “31 Martta gerçekleştirilecek yerel seçim öncesinde birlik ve beraberliğimizin pekişmesinde hedefe giden yolda başarıya odaklanmamıza vesile olan meydanlarda yer alan hemşerilerimizin coşkusu başarıya olan inancımızı artıyor.”

“İÇELLİ VE ZEYBEKÇİ’Yİ BAŞKAN YAPACAĞIZ”

Daha sonra konuşan MHP Tire İlçe Başkanı Bilal kıvrak, “Bugün burada Sayın İç İşleri Bakanımızı ağırlıyoruz. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi için bakanımız ve milletvekillerimiz sizlere hitap etmek için geldiler. 31 Mart seçiminde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nihat Zeybekçi’yi, Cumhur İttifakı Tire Belediye Başkan Adayımız Selman İçelli’yi başkan yapacağız” şeklinde konuştu.

“BU KENTE HİZMET ETMEK SEVDADIR”

Cumhur İttifakı AK Parti Tire Belediye Başkan Adayı Selman İçelli, “Tevazu, samimiyet, gayret ile memleket işi gönül işi diyerek yola çıkık. 1800’lü yılların başlarında Osmanlı’nın Aydın Sancağı olan kentimize hizmet etmek sevdadır bizim için. Sokakları tarih kokan Tiremiz parlatılmayı bekleyen bir mücevherdir. Teşkilat olarak bu görevi aşkla yapmak istiyoruz. Küçük Menderes’in verimli topraklarına sahip tarım ve hayvancılık kentidir tiremiz. Tiremiz organize sanayi bölgemizle birlikte önemli gelecek vadetmektedir. Şimdiye dek nasıl ihmal edilir dediğimiz konularda projelerimizi hazırladık. Belediyecilik sadece çöp toplamak değildir” dedi.

“BELEVİ YOLUNU YAPACAĞIZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise "Bugün bu meydandan 25 gün sonraya güzel bir işaret fişeği göndermiş oluyorsunuz. Tire’nin ovalarından bal akıyor ama bazen ‘şu da eksik kaldı’ dediğimiz oluyor. 8 senedir bu senenin vekilliğini yapıyoruz. Bizim bir iktidar elimiz var. Biz bu elimizle yapmamız gereken ne varsa yapıyoruz, yapacağız. Belediyede değişiklik olmasa da, birileri engellemeye çalışsa da Belevi yolunu yapacağız Allah’ın izniyle. Bizim bir ele daha ihtiyacımız var. o da bu ilçenin ihtiyaçlarını ayda bir, iki ayda bir verdiği sözleri hayata geçirmek için elinde projelerle Ankara’da bizim odamızda İçişleri Bakanımızın, Cumhurbaşkanımızın makamında Tirelilerden aldığı yetkiyle Tirelilerin gözü kulağı olacak bir belediye başkanına ihtiyacımız var. ‘Bir elin nesi var, iki elin sesi var’ diyoruz. Bizde söz, hemen icraat var. Ben 31 Mart’ta sandığa gittiğimizde önümüzde pusulada eski seçimlerden farklı olarak kendi siyasi parti amblemlerini görmeyeceğiz. AK Parti amblemini gördüğümüzde karşımızda hangi siyasi partiye oy verdiğimizi de biliyoruz. AK Parti’ye oy verdiğimizde aynı zamanda MHP’ye oy vermiş oluyoruz. Tire’de İYİ Parti, Büyükşehir’de CHP adayı var. Tire’de İYİ Parti’ye oy verdiğimizde CHP’ye oy vermiş oluyorsunuz' derken bir vatandaşın 'PKK’ya oy vermiş oluyoruz' demesi üzerine' bak vatandaş 'PKK’ya oy vermiş oluyoruz’ diyor. Ayrıntıya girmiyorum. Kocaoğlu’nun ‘aday olmayacağım’ demesine rağmen yeniden aday olmasının sebebi ne? HDP il başkanlarının 'Tunç Soyer istediğimiz adaydır, aday çıkarmayacağız’ demesi midir? Kocaoğlu’nun eleştirdik ama vatanseverliğine eleştiri getirmedik. İzmir’de öyle oyun oynanıyor ki bu oyun sizlerin oylarıyla tamamen bozulacak. Büyükşehir’in adayı, ‘çok renk, çok ses’ billboardları ile çıkıyor. Bizim iki rengimiz var. Kırmızı ve beyaz. Çok renk derken neyi kast ediyorsun amacın ne?” ifadelerini kullandı.

"İzmir Büyükşehir ve Tire'yi PKK'yı bulaştırmayın"

"Pervin Buldan denilen o kadın yumuşak gözükür ama zehirli dili ile beraber, ‘bu seçimde 40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz’ diyor. 40 yıl önce PKK kuruldu. Bu ne demek, ‘ey bizimle beraber olanlar derdimiz seçim değil, bizim derdimiz PKK’nın ideolojisini buralara hakim kılmaktır’ diyor. Suratında meymenet olmayan HDP Eş Başkanı komünist sakallı adamı tanıyor musunuz? Dedi ki ‘Kürdistan’da biz kazanacağız diyor. ‘İstanbul, Ankara, İzmir, ‘Adana’da AKP’ye MHP’ye kaybettireceğiz’ dedi. ‘Verilen oylar Cizre’ye, Silopi’ye güç katacak’ dedi. ‘Biz yüzümüze maske taktık burada PKK ile batıda CHP, Saadet, İYİ Parti ile mücadeledeyiz’ diyor yani. Ben lafı karnında taşıyan adam değilim. Katoda, Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Ağrı’da, Kars’ta, Tunceli’de o evlatlarımız niye mücadele ediyor; ezanın, bayrağın, namusun muhafazası için. Herkes o zaman HDP PKK desteklediği CHP’ye, İYİ Parti’ye oy versin. Güle güle hayırlı olsun. Kimse kusura bakmasın ben evladınızım. Aldığım her istihbarat kalbimi zorluyor, mideme kramp giriyor ülkemize huzursuzluk gelecek diye. CHP, İYİ Parti, Saadet kolunu PKK’ya kaptırmıştır. 24 Haziran’da yalvardık ‘bunları Meclise’ taşımayın’ diye. Kılıçdaroğlu bir oy HDP’ye verdin de ne oldu? İçişleri Bakanlığı bütçesinde ‘sizin askeriniz, jandarmanız Güney Doğu’da işgal askeri’ dedi. Bizim evlatlarımız işgal askeri mi? Adamın suratından her şey gitmiş oradan akıl veriyor. PKK’ya taşıyıcı annelik yaptılar. CHP’ye bu imkanı vermeyin. İzmir Büyükşehir ve Tire’yi de PKK’yı bulaştırmayın. Bu kadar açık ve net. Topu Erdoğan’ın eline verin de Kılıçdaroğlu’nun kalesine topu çaksın. Gol delisi yapalım onları."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu telefonuna gelen fotoğrafları anlattı

"Belediyelerinize PKK'yı musallat etmeyin"

“2017’de uyuşturucudan ölenlerin sayısı 941’di, şimdi 491’e düşürdük. İzmir’de günde 18 hırsızlık 8’e düştü. ‘Bu yılbaşı 5-6’dan başka evden hırsızlık olmayacak’ dedik. Tire’ye gece bekçisi gelecek. İzmir’de her ilçede gece bekçisi olacak” diyen Soylu, vatandaşlara da, “Belediyelerinize PKK’yı musallat etmeyin. Boynumuzu Kandil’in önünde eğik bırakmayın, Prensilvanya’daki haine güldürmeyin. Geçen seferki gibi olmaz; ayaklarını attılar mı bir daha çıkmazlar bunları iyi tanıyorum. PKK’ya taşıyıcı annelik yapmalarına müsaade etmeyin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi