Tire’de seçim çalışmalarında bulunan AK Parti İzmir 4’ncü sıra adayı Kerem Ali Sürekli muhtarlarla bir araya geldiği toplantının düzenlendiği restoranın mutfağında elleriyle hazırladığı şiş köfteleri seçmenine ikram etti

 

AK Parti İzmir 4’nci sıra milletvekili adayı Kerem Ali Sürekli’nin, Tire’ye özgü yemeklerden biri olan şiş köfteyi çok sevdiği ortaya çıktı. Tire’de seçim çalışmalarında bulunan Sürekli, muhtarlarla bir araya geldiği toplantının düzenlendiği restoranın mutfağında elleriyle hazırladığı şiş köfteleri seçmenine bizzat kendisi ikram etti. “Tire’ye her geldiğimde, şiş köfte yemeden gitmem” diyen Sürekli, İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu ile birlikte Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bazı firmaları ziyaret etti. OSB Bölge Müdürü Galip Kılınç’tan TOSBİ’nin sorunları hakkında kısa bir brifing alan Sürekli, OSB’de yaşanan su sorununu yapılacak gerekli yasal düzenlemelerin ardından DSİ ile birlikte çözeceklerinin söyledi.

 

“AMAÇLARI KARA PROPAGANDA YAPMAKTI TUTMADI”

Muhtarlarla yemekli toplantıda bir araya gelen Kerem Ali Sürekli, AK Parti hükümeti tarafından çıkarılan 6360 sayılı BŞB yayasını hatırlatarak, muhtarlardan kendisine hizmet alamıyoruz şeklinde şikayetler geldiğini belirtti. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde hizmet açısından bir sorun yaşanmadığını ifade eden Sürekli, “CHP’li belediyelerin bu kadar kötü hizmet verip, kasten bu yasayı baltalayacaklarını bilmiyorduk. Bayındır, Kiraz, Beydağ ve Tire’de İzmir BŞB paraları topluyor, ancak hizmet getirmiyor. Bu yasa, İstanbul ve Ankara’da güzel işliyor da niye İzmir’de işlemiyor? Bütünüyle bakıldığında yasa kötü bir yasa değil, aksine olumlu bir yasa. İzmir’deki muhalif belediyeler yüzünden olmuyor. Hizmet yapamıyorlar ama suçu AK Partiye atıyorlar. Onlara 23 gün süre veriyoruz. Ya yatırımları ve hizmetleri doğru dürüst yapacaklar, ya da yasada yeni bir düzenleme yapacağız. Aksayan bütün hizmetleri biz yapıp, onların bütçesinden keseceğiz. İzmir BŞB, sınırlarındaki her yere eşit hizmet götürsün. Bunların bütün amacı, 7 haziran seçimleri öncesi kara propaganda yapmaktı, ama başarılı olamadılar” dedi.

 

“İSTİKRAR ÖNEMLİ”

Bir yıl içinde arka arkaya yapılan 3 seçimle Türkiye’nin kabuk değiştirdiğini anlatan Sürekli, önce Gezi ardından 17-25 aralık süreçlerine değindi. Anketlerde, yüzde 50’lere geldiklerine işaret eden Sürekli, “kararsızlar, yüzde 5 seviyesinde, hedefimiz yüzde 55’lere gelip, önce Başkanlık sistemine geçeceğiz, ardından Anayasayı değiştireceğiz. Parlamenter sistem yürümüyor, yürümez de. İstikrar önemli, 13 yılda büyük işler yaptık. Halkımızın girdiğimiz 9 seçimden de verdiği destekten anlıyoruz ki doğru yoldayız. 35 gündür bölgeyi dolaşıyoruz. Partiler seçim beyannamelerini açıkladı, halk düşündü taşındı ve kararını verdi. “Onlar konuşur AK parti yapar” diyerek AK Parti’de karar kıldılar” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi