CHP’nin 36. Kurultayı’nın yankıları Tire’de sürmeye devam ediyor. Kurultay öncesi açık açık Muharrem İnce’yi desteklediğini ifade eden CHP Tire Eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör, geçtiğimiz günlerde Tüzük değişikiği için Tire’de imza toplamaya başlamış ve önemli açıklamalarda bulunmuştu. Güngör’ün açıklamalarından sonra CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar sessizliğini bozdu ve isim vermeden Mustafa Güngör’ü işaret ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güngör’ün parti üyeliğinin düşürüldüğünü söyleyen Şenoyar, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

“Partimizin herkese açık tüzük kuralları vardır. Partimiz bu tüzük kuralları çerçevesinde işler. Daha öncelerde bir üyemizin yaptığı basın açıklaması üzerine hem Tire’den hem de İzmir’den rahatsızlıklarını dile getiren çok sayıda telefon aldık. Bu konuyla ilgili İl Başkanıyla telefonda yaptığımız görüşmede İl Başkanımız ilgili açıklamayı okuyup inceleyeceğini ve gereğini yapacağını söylemişti.

Bu üyemiz, İl Başkanımızın gerekli incelemeyi ve açıklamayı yapmasına fırsat bırakmadan hem Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğinden, Hem Tire Belediye Meclis Üyeliğinden hem de partimiz üyeliğinden istifa ettiğini gösteren dilekçeyi İl Başkanllığı’na sunmuştur.

‘O ARKADAŞ ŞU ANDA CHP ÜYESİ DEĞİLDİR’

Üyesi bulunduğu ilçe başkanlığı Tire olduğu için istifa dilekçesi ilgili yazı ekiyle birlikte İl Başkanlığı tarafından Tire İlçe Başkanlığımıza gönderilmiştir. Biz de ilgili yazı üzerine gereğini yaparak durumu Ankara’daki Genel Sekreterliğimize bildirdik. Genel Sekreterliğimiz de tüzüğün ilgili maddesi gereğince şahsın üyeliğini düşürmüştür. Yani o arkadaş şu anda CHP üyesi değildir. Aldığı karara saygı duyuyoruz.

CHP Cumhuriyeti kurmuş bir partidir. CHP, ben dahil hiçbir şahsa münhasır değildir. Atatürk’ün üniter devlet yapısını koruyan bir kurumdur. Kişiler gelip geçicidir. CHP kalıcıdır. Biz işimizin başındayız ve işimizi yapmaya devam ediyoruz.

‘HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN’

Cumhuriyet Halk Partisi önümüzdeki günlerde bir tüzük kurultayı yapacaktır. Bu kurultayda sonuç, üyelerin seçtiği kongre delegeleri, kongre delegelerinin seçtiği il delegeleri, il delegelerinin seçtiği kurultay delegelerince takdir edilecektir. Dolayısıyla bu zaten örgütün sesidir. İlçemizde ve tüm ilçelerde yapmış olduğumuz en demokratik delege seçimleriyle belirlenen bu yapı taşlarının tüm örgütümüzü tüzük kurultayında en iyi şekilde temsil edeceğinden de hiç kimsenin şüphesi olmasın.

‘DOMOKRASİ HERKESE DEMOKRASİDİR’

Partimizde bütün seçimler demokratik olarak yapılmakta ve sonuçlar da demokratik olarak belirlenmektedir. Sevseniz de sevmeseniz de demokratik şartlarla belirlenmiş seçilmişler bizim için temsilci niteliğindedir. Bunun aksi demokrasiye olan inancımızı sorgular hale düşürür. Çünkü demokrasi sana ayrı bana ayrı değildir. Demokrasi herkese demokrasidir.

CHP’yi temsil etme yetkisine uygun Genel Başkan kim olursa olsun, Genel Başkan’ı tartışma konusu yaptıracak hiçbir açıklama ya da imza kampanyası yapılamaz. Zaten bu, parti mutfağında yetişmiş ve parti terbiyesi almış hiçbir üyeye de yakışmaz. Bizim işimiz CHP ya da CHP’lilerle değil ülkenin bu kötü gidişatına sebep olanlarladır. Ben ve yönetim kurulum belediye başkanlığında meclis üyeliklerinde ve milletvekilliğinde sonuna kadar ön seçimden yanayım.

Editör: Haber Merkezi