Geçtiğimiz gün düzenlenen basın toplantısında Ak Parti Tire Eski İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu, HaberTire Gazetesi yazarlarından Resül Kara ve Günay Özbek'in köşe yazılarını işaret ederek, yazarların iddialarıyla ilgili belge göstermelerini istemişti. 


Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Kuvayi Milliye Eğitim Sendikası Bölge Başkanı Resül Kara, konuyla ilgili olarak HaberTire Gazetesi'ne konuştu. 
Söz konusu köşe yazısını Mehmet Çeltikcoğlu'nun okumadığını iddia eden Kara, yazarlara saldırarak kendisinin kaybettiği siyasi prestijini tekrar geri kazanmaya çalıştığını söyledi.
Daha önce köşe yazısında Ak Partilerin "Tire Satılık" beyanına tepki gösteren Kara, Tire'de Ak Parti'nin iktidarda olduğu 2007 - 2008 dönemlerinde de bazı taşınmazların satıldığını söylemişti. Çeltikcoğlu'nun kendisinden bu iddiayla ilgili belge istemesinin ardından açıklama yapan Kara, belediyenin yer satmasına karşı olmadığını fakat Ak Partililerin "Tire Satılık" şeklinde beyanının haddini aşan bir söylem olduğunu dile getirdi.
Çeltikcoğlu, Resül Kara'nın siyasi anlamda MHP'ye yakın bir isim olduğunu dile getirmişti. Bu konuya da değinen Sendika Bölge Başkanı, siyasi görüşü hakkında yorum yapma hakkının kimse de olmadığı gibi Çeltikcoğlu'nun da bu konuda konuşmaya hakkının olmadığını söyledi.
Açıklamasında Resül Kara'yı işaret ederek "Bıyık Bırakmakla Milliyetçi Olunmuyor" diyen Çeltikcoğlu'na, yanıt veren Kara, "Bıyık milliyetçiliğin değil, adamlığın ölçüsüdür." dedi. Bıyık polemiğine noktayı koyan  Resül Kara, insanların dış görünüşüyle yargılanmaması gerektiğini vurguladı. 
Mehmet Çeltikcoğlu'na açıklamasını hatırlatan Kara, belgeleri göstermesi halinde Çeltikcoğlu'ndan özür beklemediğini belirtti. Özür dilenecekse, Tire halkından özür dilemesi gerektiğini belirtti. 
Resül Kara'nın iddialarıyla ilgil belgeleri göstermesinin ardından, Çeltikcoğlu'nun ise tekrar açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.


HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi