CHP Tire İlçe Teşkilatında dün yapılan geniş katılımlı toplantıda, İlçe Başkanı Mustafa Güngör ‘belediye başkan aday adaylığı’ kararından dolayı görevinden istifa edeceğini açıklayarak, dilekçesini 15 Temmuz Pazartesi günü vereceğini belirtti.

Kamuran KIZILBOĞA / Büyük Tire Gazetesi



CHP Tire İlçe Teşkilatında dün hareketlilik yaşandı. Şuana kadar üç kişinin Tire Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladığı teşkilatta, bu ilanı yapan ilk kişi olan İlçe Başkanı Mustafa Güngör, çok sayıda partilinin de katıldığı ve partinin önemli isimlerinin yer aldığı toplantıda, 15 Temmuz Pazartesi günü ilçe başkanlığı görevinden aday adayı olması vesilesi ile istifa edeceğini açıkladı.


Bayındırlık eski Bakanı Halil Çulhaoğlu, Gökçen Belediye Başkanı Mustafa Önem, ilçe eski başkanlarından Ali Gemici, Nedret Timur, Belediye Meclis üyesi Kamil Taşal, İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Güngör, Tire ADD Başkanı Murat Özan, ADD eski başkanı Günay Özbek, parti yöneticileri Necmettin Uçmaz ve Ahmet Derman gibi isimlerin de yer aldığı toplantıda ilk olarak söz alan çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Mustafa Güngör, konuşmasının sonunda, belediye başkan aday adayı olması hasebiyle 15 Temmuz’da istifa etmesi gerektiğini ve dilekçesini Pazartesi günü, bir aksilik olmadığı takdirde, vereceğini belirtti.


“3,5 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİMDE PARTİNİN ÇIKARLARINI KORUDUM”
Başkanlık görevine geldiği günden bu yana 3,5 yıl geçtiğini belirten Mustafa Güngör, bu süre  içerisinde partisi için elinden geleni yaptığını ifade ederek, “Birilerini kırdıysam özür dilerim. Aynı şekilde birileri de beni kırdıysa hakkımı helal ediyorum” dedi. 


Parti teşkilatı olarak 1994 ve 1999 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı bulmakta zorlandıklarını ifade eden Güngör, “ O günlerden bu günlere geldik. Şimdi yerel seçimlere yaklaşık 9 ay kala 3 aday adayı şimdiden çıkmış durumda. Bu da CHP’nin son yıllarda yapılan çalışmalarla ne derece önemli bir ilçe teşkilatı haline geldiğini göstermekte.” şeklinde konuştu. 


GÜNGÖR’DEN ÇULHAOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Konuşması sırasında iyi bir aday bulma konusunda sıkıntılar çekilen dönemlerde halkın ve partililerin isteğini ve ısrarını kırmayarak 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olan ve önemli bir başarı elde ederek son anda seçimi kaybeden Bayındırlık eski bakanı Halil Çulhaoğlu’na da partiyi zor günlerinde yalnız bırakmadığı için teşekkür eden Güngör, kendisinden önce ilçe başkanlığı ve yöneticiliği yapan tüm partililere de teşekkür etti.

“53 BİN LİRA BORÇLA ALDIĞIMIZ TEŞKİLATIN ŞİMDİ HİÇ BORCU YOK” 
Başkanlık döneminde Tire CHP örgütü olarak nerelere geldiklerini de açıklayan Güngör, Partiyi 53 bin 700 lira borçla teslim aldıklarını, borçlardan dolayı birçok yere gidemediklerini belirtti. Güngör, “Partimizin şuanda kimseye borcu yoktur. Parti teşkilatımıza ait faaliyet minibüsümüz var. Girdiğimiz tüm seçim ve referandumlarda oyumuzu yükselterek çıktık. Son olarak 2011 genel seçimlerinde Tire’de en çok oy alan parti olduk. Partimizi Tire’de bu noktalara getirdik. Bunu da gençlik ve kadın kolları üyeleri ile yöneticilerimizin ve partililerimizin özverili çalışması sayesinde başardık. Daha önce gidilmeyen yerlere, tüm köylerimize seçim çalışması için gittik” şeklinde konuştu.

AHMET DERMAN VEKALETEN BAKACAK
Pazartesi ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini gösteren dilekçesini sunacağını ve 14 kişiden oluşan ilçe yönetim kurulunun yeni başkanı en kısa sürede seçeceğini bu aradaki birkaç günde Ahmet Derman’ın ilçe başkanlığına vekaleten bakacağını ifade eden Güngör, son olarak yine konuyu belediye başkanlığı adaylığına getirdi ve “CHP Tire teşkilatı olarak aday transferine ihtiyacımız yok. Biz içimizden aday çıkarabiliriz. Partimizin başkan adayını halka sorarak, temayül yoklaması yaparak veya ön seçimle belirleyebiliriz. Hepsine varız. Ben aday olmasam da teşkilatın içinden birinin aday olması halinde Tire’de iktidara gelmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Editör: Haber Merkezi