Alparslan Türkeş’in vefatının 19. Yıldönümü dolayısıyla, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tire İlçe Başkanlığınca Tire'de Lütfü Paşa Camii önğünde lokma dağıtıldı. Lokma dağıtım programına MHP Tire İlçe Başkanı Salih Atakan Duran, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Duran, Alparslan Türkeş’i kaybetmiş olmanın acısını ilk günkü gibi yüreklerinde hissettiklerini söyledi. Duran, “Bugün 4 Nisan 2016...Türk Dünyası'nın Bilge Lideri Başbuğ Alparslan Türkeş'in Hak'ka yürüyüşünün 19. Yıl dönümü...Her geçen gün yokluğunu biraz daha fazla hissettiğimiz , o şefkatli, o babacan , o ipek gibi naif , çelik gibi sert Başbuğumuzu dualarla anıyoruz. Değerli dava arkadaşlarıma Başbuğumuzun Gösterdiği "Milli Devlet , Güçlü İktidar" hedefine ulaşmak için ilk günkü heyecanla , bitmek bilmeyen enerji ile , her zamankinden daha fazla bir azimle mücadeleye devam ettiğimizi ve önümüzdeki yeni dönemde hedefe ulaşacağımızı büyük bir mutlulukla bildirmek istiyorum. Büyük Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan Cennet Mekân Başbuğ Alpaslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin 19. yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar kıymetli olduğunu içinde bulunduğumuz ülke şartlarında çok daha iyi anlıyoruz. Merhum Alpaslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk milletine ve Türk dünyasına hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ve demokrasinin ilelebet yaşatılması için her türlü zorluğa göğüs germiş bir devlet adamıdır. O’nun ileri görüşlülüğüne, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı, rejimin korunması ve güçlendirilmesi yolundaki siyaset anlayışına bugün her zamandan daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Ölürse ten ölür , dedi.

Duran ayrıca, "Türk milletinin yetiştirdiği, Milliyetçi hareketin kurucu lideri, dava ve devlet adamı, büyük Türk Milliyetçisi, Başbuğ’umuz merhum Alpaslan Türkeş’ i vefatının 19. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor; Türk İslam âlemine, Türk milliyetçilerine ve Ülkücü harekete baş sağlığı diliyorum. Mekanı Cennet, Ruhu Şad olsun. Başbuğlar ölmez...” " dedi.

Alparslan Türkeş’in vefatının 19. Yıldönümü dolayısıyla Akşam da Tire Ülkü Ocağı’nda Başbuğ Alparslan Türkeş ve tüm şehitlerimiz için mevlüt okunacak ve Kuran Tilaveti olacak. 

Editör: Haber Merkezi