Tek aday ve tek liste ile kongreye gitme kararı alan ve günlerdir bu adayın kim olacağı noktasında İl Teşkilatı ile iletişim halinde olan AK Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın 12 Kasım’da yapacağı 5. Olağan Kongresi’nde ilçe başkanı olarak aday göstereceği isim belli oldu. Bu isim; Mehmet Çeltikcoğlu oldu.


12 yıldır ülkemizde iktidarda olan, girdiği tüm seçimlerden zaferle ayrılan AK Parti, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimler öncesi birçok il ve ilçe teşkilatında kongre yapma ve yenilenme içerisine girme kararı aldı. Bu kapsamda İzmir’de de teşkilatları yenileyecek olan AK Parti’nin İzmir’de yapacağı kongrelerden ilki, 12 Kasım 2014 Çarşamba günü yapılacak. 

Teşkilat yapılarının, birlik ve beraberliklerinin bozulmaması, aday olan isimler arasında oluşabilecek çekişmelerin kongrelerden sonra da devam etmesi ve bunun seçim hazırlıklarına olumsuz etki edebileceği gibi durumların olmaması için tek aday, tek liste şeklinde kongreye gidilmesinin istenmesi üzerine bunun ilgili Tire teşkilatında da çalışmalar yapıldı.

YALDIZ VE ÇELTİKCOĞLU, BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK
Mevcut İlçe Başkanı Kamil Yaldız ile ondan önceki ilçe başkanı ve 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olan Mehmet Çeltikcoğlu’nun aday olma isteğini değerlendiren ve onlarla görüşmelerde bulunan İl Teşkilatı birkaç gün süren değerlendirme sürecinin ardından Mehmet Çeltikcoğlu’nun adaylığında kongreye gidilmesi kararı aldı. Edinilen bilgiye göre; her iki isim, kendi aralarında aldıkları ortak kararla; kongreye aday olarak seçilen isim kim olursa olsun, diğeri onunla birlikte yönetimde yer alacak ve beraberliğe devam edecek. Kongre;  12 Kasım 2014 Çarşamba günü, saat 14:00’de yapılacak.

Editör: Haber Merkezi