Ercan ÇELİK

Ak Parti’de geçtiğimiz hafta göreve gelen İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, iki günlük Ankara mesaisinin ardından kente dönüşünde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ve kongre takvimine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İLÇE KONGRELERİ 3 MARTTA BAŞLIYOR

İlçelerde kongre sürecinin 3 Mart'ta başlayacağını ve Nisan'ın 15'ine kadar tamamlamayı planladıklarını söyleyen Şengül, Nisan sonunda da il kongresini yapacaklarını açıkladı. Şengül, 11 ilçe başkanının göreve devam edeceğini açıklarken, 19 ilçeye yönelik Genel Merkez’le istişare içinde çalışma yapılacağını söyledi. Şengül kongre takvimiyle ilgili şu bilgileri verdi: Kongre takvimiz atamamızla birlikte yeniden başladı. İlçe başkanlarımızla görüştük, vekillerle görüştük ön bir araştırma yaptık.

19 BAŞKAN GİDECEK

Hangi ilçe başkanlarıyla devam edeceğiz kimleri değiştireceğiz bunun kararını vardık. Yolumuza devam edeceğimiz 11 ilçe başkanı var. Bu ilçeler Bergama, Kınık, Beydağ, Kiraz, Bayındır, Seferihisar, Karabağlar, Menderes, Torbalı, Kemalpaşa, Bayraklı…3 Mart’ta takvim başlıyor. 19 ilçeyle ilgili yeni bir değerlendirme yapacağız. 5 koordinatör arkadaşımız gelecek hafta içinde... Perşembe-cuma geniş çaplı mülakat yapılacak. Yeni başkanlar belli olacak. İlçe değişiminde eski vekillerin görüşlerini alacağız. İlçe koordinatörleri var. Uzun süredir çalışma yapıyorlar. Onların görüşlerini alacağız. Mevcut ilçe başkanlarının görüşlerini alacağız. Eski başkanların, meclis üyelerinin, mahalle başkanlarının, kadın ve gençlik kollarının görüşlerini alacağız. Geniş bir araştırma sonucu belli isimler öne çıkacak. Mülakat sonucunda belli olacak. 19 ilçenin tamamı değişecek diye bir şey yok. Büyük çoğunluğu değişecek ama içlerinde devam edecekler olabilir...

ÇELTİKCOĞLU GİDECEK Mİ?

Daha önce yaptığı açıklamada, ilçe başkanlığına tekrar aday olmayacağını belirten Mehmet Çeltikcoğlu,  il veya genel merkezin “devam” demesi durumunda bu karara uyacağını ve göreve devam edeceğini belirterek açık kapı da bırakmıştı. Kesin devam edilecek ilçe listesinde Tire’nin olmaması, Çeltikcoğlu’nun yerine ilçe başkanlığına yeni bir ismin geleceği ihtimalini de güçlendiriyor.

Editör: Haber Merkezi