Türkiye tarihi bir seçim gününü geride bırakırken, seçim yasaklarının kalkmasıyla seçim sonuçları da netleşmeye başladı. 


Tire'nin de içinde yer aldığı İzmir 2. bölgede henüz kesin olmayan sonuçlara göre toplam 4678 sandıkta 1 milyon 572 bin 73 seçmenden 1 milyon 381 bin 805 kişi oy kullandı. Geçerli oy sayısı ise 1 milyon 351 bin 475 oldu. 

izmir 2. bölgede 627 bin 768 oyla CHP birinci parti olurken, Ak Parti 359 bin 457 oyla ikinci parti oldu. MHP ise 198 bin 474 oyla üçüncü parti oldu ve HDP 126 bin 46 oyla HDP dördüncü parti oldu. 

Kesinleşmemiş bu sonuçlara göre, CHP'de İzmir 2. bölgeden aday olan Selin Sayek Böke, Kemal Kılıçdaroğlu, Zekeriya Temizel, Mustafa Balbay, Aytun Çıray ve Kamil Okyay Sındır milletvekili olarak meclise girmiş görünüyor.

Ak Parti'de ise İbrahim Turhan,  Nesrin Ulema, Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli milletvekili olarak meclise girdi. 

MHP'de İzmir 2. bölge adaylarından Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Murat Koç, HDP'de ise Müslüm Doğan kesinleşmemiş sonuçlara göre meclise girmiş görünüyor.








KİMLER MECLİSE GİREMEDİ?
Ak Parti'de önemli isimler Savcı Sayan ve Mehmet Bayındır ise meclise giremiyor. MHP'de geçtiğimiz yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan adayı olan Murat Taşer, meclise giremedi. CHP'de ise eski il başkanı Ali Engin meclise giremeyenler arasında.
Editör: Haber Merkezi