Tire Kutsan Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program Tire Belediyesi Kültür Salonunda, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, diğer protokol üyeleri ile kalabalık bir vatandaş topluluğunun da katılımıyla yapıldı.
 
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Tarih Öğretmeni Barış Adıgül yaptı. Adıgül, İstiklal Marşının yazıldığı döneme ait bilgilendirmede bulundu.
 
Programda, İlçe çapında yapılan İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında ‘‘Milletin Sesi Mehmet Akif’’ konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilerinin 3.lük ödüllerini Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, 2.’lik ödüllerini AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 1.’lik ödüllerini Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven verdi.
Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yâd ettiklerini söyledi. Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da öğrencilerin heyecanına ortak olmak ve Mehmet Akif Ersoy’u anmak için programa katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

DUYGU DOLU PROGRAM

Mehmet Akif Ersoy’un yaşam öyküsünün anlatılması akabinde, Mehmet Akif Ersoy’un şiirleri okundu ve oratoryo sergilendi. Öğrencilerin gösterisi sık sık alkışlanırken, izleyicileri de bir hayli duygulandırdı.
 
Tire Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen programa Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Tire Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Jandarma Komutanı Tgm. Cansu Okay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, siyasi parti temsilcileri, diğer kurum yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi