Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin çatı adayı olarak gösterilen isim Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Tire’de yaşayan dünürü, Tireli Diş Hekimi Bülent Çerçi ve Eşi Ecz. Berrin Çerçi’ye sorduk.



Ercan ÇELİK

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA

Prof. Dr. İhsanoğlu’nun aday gösterilmesinden  son derece gurur duyduklarını belirten Tireli aile, dünürleri İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı görevine yakışacak, bu görevi layıkıyla yerine getirecek ve her kesimi kucaklayabilecek bir şahsıyet olduğunu belirttiler. Konuyla ilgili konuşan Diş Hekimi Bülent Çerçi, “Ekmeleddin bey, son derece ciddi bir devlet adamı, saygın bir kişilik, çevresiyle oldukça barışık, seyahati çok seven, diplomatik lisana hakim, zaman içinde herkesin seveceği, herşeyden önce bilim adamı olarak tanıdığımız son derece değerli bir şahsiyettir. Kendisinin bu göreve getirildiği takdirde, herkese eşit davranacağına emin olduğum bir insan. Özellikle orta doğu politikasını çok iyi bilen biri. Her iki muhalefet partisinin de teveccüh gösterip, Ekmeleddin Bey gibi değerli birini aday olarak göstermiş olması Türkiye için büyük bir şans, bizim için de büyük bir gururdur. Türkiye’ye yakışacak bir devlet adamı, iyi bir tercihdir. Biz de çevremizden Ekmeleddin beyin adaylığı ile ilgili olarak çok olumlu yorumlar alıyoruz.”


Diş Hekimi Bülent ve Berrin Çerçi’nin kızları Hukukçu Başak Çerçi İhsanoğlu (30) ile 12. Cumhurbaşk9 anı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun oğlu Endüstri Mühendisi Emin Aziz İhsanoğlu (35) 2 yıl önce tanışarak nişanlanmış ve  geçtiğimiz yıl, İstanbul Tarabya’da yapılan görkemli bir düğünle dünya evine girmişlerdi. 







HABER VİDEOSU:

Editör: Haber Merkezi