Demokrat Parti Tire Belediye Başkan Adayı Hasan Sarp, HaberTire Gazetesi’ne verdiği röportajda adeta bombaladı. Söylemlerinde “temiz siyaset” vurgusu yapan genç başkan adayı,  hem Ak Parti’ye hem de CHP’li mevcut belediye başkanı Tayfur Çiçek’e yüklendi.

 

Ercan ÇELİK



HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA



İlçe başkanlığını yaptığı Demokrat Parti’den Tire Belediye Başkan Adayı olan Hasan Sarp, geçtiğimiz gün gazetemizi ziyaret etti. HaberTire Web TV için özel röportaj veren Hasan Sarp,  Tire’de yakışmayan siyasi zihniyetlerin var olduğunu söyledi. Tire siyasetine arka planda durarak yön vermeye çalışan kişilere isim vermeden seslenen Sarp,  “Maalesef Tire’de üzülerek gördüğümüz, kendimle asla bağdaştıramadığım siyasi zihniyetler var. Tire’nin kaderiyle, geleceğiyle oynadıklarının farkında değiller. Ödemiş ve Torbalı aldı başını gidiyor. Tire bu iki ilçenin arasında kasaba şeklinde kaldı. Biz temiz siyaset, temiz belediyecilik anlayışıyla bu göreve talip olduk.” Dedi.

 

BU ÇUKUR HEPİMİZİN AYIBI

Eski perakendeci halinin bulunduğu alan yapılacak iş merkezi projesi ile ilgili olarak da Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’i eleştiren Sarp, “Maalesef üzülerek görüyoruz ki, Tire dışından gelen misafirler İş Bankası altında bulunan köftecilerde yemeklerini yerken, karşılarında koca bir çukuru izliyorlar. Bu hepimizin ayıbıdır. Buraya yapılacak iş merkezi ile ilgili Tayfur Çiçek’in projesine baktığımızda, projenin AVM stilinde olduğunu görüyoruz. Projesi yapılmadan önce belediyeye sandık konulmuş, “AVM’mi olsun, iş merkezi mi olsun?” diye sorulmuştu. Gittim ben de oy kullandım. Oraya gerekli olan iş merkezi projesiydi. Ama halkın istediği olmadı. Orası şu anda AVM projesi olarak hayata geçecek. Eğer orası AVM olursa, 4 farklı girişi de olsa sonuçta insanlar oraya kısılıp kalacaklar. Otoparka aracını parkeden vatandaş, alışverişini yapıp, üst katta kafeteryada yiyip içip tekrar aracını alarak otoparktan Tire’yi terk edecek.  Bu şekilde dışarıdaki esnafımız mağdur edilmiş oluyor.” dedi.

Söz konusu alanda yapılacak iş merkezi ile ilgili olarak kendi projesini de aktaran genç başkan adayı, “Buraya belediyeye katkı sağlayacak şekilde, dışa dönük 150 civarında işyeri inşaa etmeyi düşünüyorum. Bu sayede hem her bütçeye uygun işyeri hem de belediyeye katkı sağlamış olacağız.” Dedi.

 

HİZMET AYAĞIMIZA GELDİ, DEĞERLENDİREMEDİK

Hükümetin Tire’deki temsilcisini de eleştiren Sarp, Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nı Tire’ye getirilecek hizmetler konusunda başarısız bulduğunu belirtti. Sarp, “Tire’ye defalarca bakanlar, milletvekilleri geldi. İktidar partisinin Tire’deki temsilcisi Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı bizleri bu isimlerle bir araya getirmedi. Bakan hepimizin bakanı. Bizim için en değerli olan şey halkın iradesidir. Keşke bizi de çağırsalardı. Bu talebimi Kaymakam beye de ilettim. Bakanların programı bittikten sonra yarım saat siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle yapılacak bir toplantıyla Tire’ye getirilecek hizmetler konusunda katkı koyabilirdik. Ben Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın Tire’ye getiremedikleri Veterinerlik Fakültesi’ni, bakanlarımızdan Tire halkı adına ister, getirtirdim. Ama bizimle, bilinçli şekilde, bakanlar ve milletvekilleri bir araya getirilmiyor.” dedi.




HABER VİDEOSU:



Editör: Haber Merkezi