Ercan ÇELİK

Ak Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın Öğretmenevi’nde düzenlediği iftar yemeğine katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, veterinerlik fakültesinin Kiraz’a yapılması konusunda TireVizyon’a konuştu.

“BİZ AYRIM YAPMIYORUZ”

Geçtiğimiz gün Kiraz’da yapılması için YÖK’ten onay çıkan veterinerlik fakültesi Tire kamuoyuna tepkilere sebep olmuş, farklı partiler konuyla ilgili açıklamalar yapmıştı.  İftar yemeği öncesi, TireVizyon’un yönelttiği soruyu yanıtlayan Hamza Dağ, “Biz bölgeye bakarken Tire’yi Bayındır’dan, Bayındır’ı Ödemiş’ten, Ödemiş’i Beydağ’dan, Beydağ’ı Kiraz’dan ayırmıyoruz. Tamamına hizmet üretmeye gayret ediyoruz. Eğer ilçelerimiz arasında bir yarış noktasına sokulursa bundan hiçbir ilçemiz kazançlı çıkmaz. Biz bu bölgenin tamamında tarım konusunda ve hayvancılık konusunda, hem üniversitelerinin fakültelerinin açılmasını hem de tarım endüstrisinin çoğalması için çalışmalar yapıyoruz.” Dedi.

“BELEVİ YOLUNU DA YAPACAĞIZ, BÖLGEYİ ÖĞRENCİ KENTİ DE YAPACAĞIZ”

Fakülte konusunda gösterilen tepkilerin seçime dönük hamleler olarak niteleyen Dağ, “Bu tamamen seçime dönük, muhalefetteki arkadaşların Belevi yolu ellerinden alınınca, Belevi yoluyla ilgili gündem oluşturamayınca, şu anda  böyle bir gündem oluşturma telaşlarından başka bir şey değil. Biz Belevi yolunu da yapacağız, İnşallah bu bölgeyi öğrenci kenti de yapacağız.”  Dedi.

Editör: Haber Merkezi