Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hız katan Hakan Şenoyar, şu sıralar önceliğini Tire Köyleri’ne verdi. Gittiği her köyde ilgiyle karşılanan Şenoyar, İlçe Başkanlığı’ndan bu güne kadar parti içinde uygulamaya soktukları yeniliklerden bahsediyor. Kendi döneminde Tire CHP Örgütü’nde köklü değişiklikler yapıldığını ifade eden Şenoyar, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“İlk İlçe Başkanı olacağım zaman kongre salonunda belli iddiaları ortaya koymuştum. Orada yaptığım konuşmada her bir Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin özlük haklarına sahip çıkacağıma dair söz vermiştim.

Bu güne kadar Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki İlçe Başkanları delege seçimi yapmamıştı. Bu seçimlerin yapılmadığına dair her türlü kanıt ve belgeler mevcut. Ben göreve geldiğimde bütün CHP kadrolarında görev alınabilmesi için demokratik şartlarda delege seçimleri gerçekleştirdik. Mesela Dibekçiler Köyü’nde 1 üyemiz olmasına rağmen oraya gittik ve 1 üyemiz için sandık kurduk. Mesele oradaki bir üyenin oy kullanmasından ziyade partimizin orada var olduğunu hissettirmek, demokrasiyi üyemizin ayağına götürmek ve o üyemize seçme hakkını verebilmekti.  Onun dışındaki tüm mahallelerde yine aynı şekilde sandık kurduk. Cumhuriyet tarihinde CHP Tire Örgütü olarak ilk defa tam anlamıyla demokratik delege seçimini gerçekleştirdik. Böylelikle ilçe kongresinde vermiş olduğum ilk sözü tuttum.

‘SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK’

Kongrede ikinci söz olarak partimizin ufkunun açılması gerektiğini, partiye bu güne kadar gelmeyen insanların getirilmesi, onların da bu büyük ailenin birer üyesi yapılmasının sözünü vermiştik. Biz verdiğimiz o ikinci sözü de yerine getirdik. Bu güne kadar hiç partimize girmeyen BİN 200 kişiyi partimize dahil ettik. Kadınlar, çiftçiler, gençler, muhtarlar partimize dahil olmaya başladı. Bu katılımları tamamen samimiyetimize dayalı olarak sağladık. Yani CHP’nin burada geçmişten bu güne süregelen sorunlarından birisi halkın en kılcal damarlarına kadar ulaşılamamasıydı.

İnsanların acı günlerinde onlarla birlikte yas tutabilmeli. İnsanların güzel ve mutlu günlerinde onlarla birlikte eğlenebilmeli yani insanların acılarına da sevinçlerine de ortak olmayı başarabilmek lazım. Biz saydığım tüm bunları başardık.

‘BİZ BU İŞİ RANT İÇİN YAPMADIK’

Tabii ki parti içerisinde muhalefet her zaman olur. Demokrasinin kılıcı aslında adil bir kılıçtır. Biz bu kılıçla bir mücadele verdik. Adalet terazisi deşiğimiz teraziyi de buna uygun kullandık. Sadece bütün üyelerimizin katılımıyla bir delege seçimi yaptık.

Buna istinaden halen daha muhalefetin olması çok ilginçtir. Bunun arkasında da başka şeylerin olduğunu düşünüyoruz. Çünkü biz siyaseti hayatımız boyunca hiçbir zaman rant için yapmadık.    Cebimize tek delikli kuruş girmedi.

Burada CHP’li bir belediyemiz var. Ben Tire’de esnaflık yapıyorum. Benim hiçbir zaman belediyeden yok ticaret yapalım yok iş yapalım yada müteahhit firmaların başına geçelim para kazanalım beklentisine girmedim. Bu bizde hiçbir zaman olmamıştır.

Biz geçmişten bu güne kadar rantın tamamen karşısında, halkımızın da tamamen yanında olduk.

87 Mahallemizin tamamına yakınını en az 3 veya 4 kere gitmişizdir. Hatta Akmescit, Dündarlı ve Başköy gibi bazı köylerimize daha çok gittik.

Tabii ki yetişemediğimiz köyler de oldu. Köylerimize hizmet götürme noktasında Büyükşehir Belediyesi ile arada köprü olmaya çalıştık. İlçe Başkanı olarak göreve gelir gelmez tüm köylerimizin sorunlarını kitapçık haline getirmiştik. Bu bir ilkti. Bu kitapçığın içindeki sorunların en az yüzde 70’i çözüme kavuşmuş durumda. Geriye kalan yüzde 30’luk kısmı için de çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyemizin elindeki bir çok yetki ve imkan geri alınmıştı. Zaten bu yasa meclisten geçerken biz buna hayır demiştik. Çünkü bunun birçok sorunu beraberinde getireceğini biz o zamanlardan biliyorduk. Yerel belediyemiz bu konularla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı desteklerle bu işleri çözme yoluna gitti. Ama onun dışında etkin bir yönetim anlayışı sergileyemedi.

Bizim muhtarlardan en çok aldığımız şikayetlerden biri dilekçe konusuydu. Biz insanlarımızın bu kadar fazla biçimde dilekçelerle uğraştırılmasına karşıyız. Yani ben Belediye Başkanı olduğumda bu işe bir son vereceğim.

Köylülerimizin sorunlarını yakından biliyoruz. Biz dışardan gelme değiliz. Yani profesyonel heyetlerle, uzaktan yönetimlerle köylümüzün sorunu çözülmez. Köylümüzün sorununu çözmek için köylünün içinde yaşamak lazım. Biz bu bölgede bunu başarıyoruz.

Belediye Başkanı olduğumuz takdirde gerçekleştireceğimiz çok sayıda proje var. Bunları zamanı geldiğinde tek tek açıklayacağız. Bizim buradaki en büyük avantajımız halkımızı ve partimizi tanıyor olmamız. Belediye Başkanlığı adaylığım konusunda onlarca talep geldi. Tire’de de başarılı işler yapmış bir Belediye Başkanımız var.

Biz artık onun hizmetlerinin üzerine neler koyabiliriz bunlara bakmamız lazım.

Önceki gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu Tire’deydi. Kendisi Tire’de yaptığı konuşmada ‘3 dönem belediye başkanlığı yaptık. Artık yeter. Buraya kazık çakacak değiliz’ demişti. Aziz Başkanımızı tekrar tebrik ediyorum. Kendisi doğru bir karar vermiştir. Ama bu güne kadar yaptığı hizmetler de asla ve asla göz ardı edilemez.

Tayfur Hocamız da Tire’de 3 dönem Başkanlık yaptı. Biz Tayfur Hocamızın yaptığı olumlu işlere bakacak, onun yaptığı olumlu işlerin üzerine eklemeler yapacağız.

Editör: Haber Merkezi