Ercan ÇELİK

Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde siyasi partilerdeki aday adayları yavaş yavaş kendini göstermeye başladı. CHP’de Burak Alp Ersen ve Ali Doğu’nun adaylık açıklamalarından sonra mevcut İlçe Başkanı Hakan Şenoyar da bugün resmi adaylık açıklamasını yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen adaylık açıklamasında büyük coşku yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İlçe Başkanı Hakan Şenoyar konuşma yaptı. Adaylığını ilk defa burada açıkladığını belirten Şenoyar, kalabalığa yönelik yaptığı konuşmada şu cümlelere yer verdi;

“HEPİMİZ KÖYLÜYÜZ”

“Hepiniz hoş geldiniz. Bana heyecan verdiniz. Bana umut verdiniz. İnşallah bu heyecan ve umut Tire’ye yakışacak. Hep diyoruz ya ‘Köylü milletin efendisidir” diye. Hepimiz köylülükten gelmiyor muyuz? Tütünün 5 elden olduğunu, pamuğun 3 el olduğunu zeytinin döküntüsünü ve taraşını bilirim. Yani o kadar köylüyüm.  Köylü demek emek vermek demektir. Köylü demek toprakla yoğrulmak demektir. Topraktan gelip nasıl toprağa gideceksek, toprakla haşır neşir olmak demektir köylü demek.

“TİRE’NİN DEĞERİNİ BİLELİM”

Yaşaması en güzel ilçelerden birisi Tire’dir. Tire’nin değerini bilelim. Yerel yönetimler ile ilgili elbet sıkıntılar oluyor. Geçmişten günümüze onlarca belediye başkanı geldi geçti. Bu başkanlarımızın Tire’ye verdiği çok güzel hizmetler olmuştur. Şimdi burada hiçbirinin kötü hizmetlerle anılmasını istemiyorum.

Tabii herkesin hatası olacaktır. Tabii ki iyi insanlardan daha iyi insanlar çıkacaktır. Tabii ki başarılı insanlardan daha başarılı insanlar çıkacaktır. Hedefimiz ilerlemek, hedefimiz birlik ve beraberlik içerisinde Tire’yi yönetebilmektir.

“SİZLERLE BİRLİKTE BU YOLDA YÜRÜMEK İSTİYORUM”

Uzun zamandan beri siyaset yaparım. CHP kimliğimle gezerim İster CHP olsun ister AK Parti, MHP yada SP, benim için en önemli değer insandır.  İnsan olduktan sonra herkesle anlaşabilir birleşebiliriz. Hep birlikte üretebiliriz. Biz birleşince ben sizlerin hocası olmam. Sizler benim hocam olursunuz. Sizler bana yol gösterirsiniz. Benim öğretmenim halk olur. Çünkü her siyasetçinin halktan alması gereken bir şey vardır.

Kendini halka kapatan bir siyasetçi başarısız olmaya mahkumdur. Üreten olmaz tüketen olur. Ben yüzümü size çevirmek istiyorum. Sizlerle birlikte bu yolda yürümek istiyorum.

“”HALKA SORACAĞIZ. HALKIMIZ KARAR VERECEK!”

Siyasi partilerin amacı halkına iyi hizmet edebilmek, halkına eşit şartlarda yaşam standardı sağlamaktır. Siyasi partilerin amacı kendi kesesini doldurmak değildir. Siyasi partiler halkın cebini düşünmek zorundadır, halkın mutfağına girenleri düşünmek zorundadır. Siyasetçiler toplumun bütün sorunlarını dinlemek zorunda devletin imkanlarıyla da ihtiyaçları gidermek zorundadır.  Biz Tire’yi yönetirken halk meclisleri oluşturacağız. Biz bir projeyi ortaya atıp bu proje uygulanacak demeyeceğiz. Halka soracağız halkımız karar verecek.

“TİRE’Yİ HEP BİRLİKTE YÖNETELİM”

Tire’de 65 BİN 553 seçmenimiz var. Ben buradan 65 BİN 553 seçmenin hepsine sesleniyorum. Birlik olsun dirlik olsun büyüyelim gelişelim.  Herkesin içinde bir umutsuzluk seçiyorum. Ama umudunuzu kaybetmeyin. Hiçbir zaman Türk Milleti umutsuz olmaz. Çünkü muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Hepimiz bunu başarabilecek, umutlara yelken açabilecek kapasitedeyiz. Bugün buraya gelmeniz tabii ki bana büyük onur verdi. Bana böyle bir konuşma fırsatı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gelin Tire’yi hep birlikte yönetelim.

Hep birlikte karar verelim, hep birlikte yürüyelim. Köylerimizin sıkıntılarını biliyoruz. Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerimizde yaşanan sorunları yakından takip ediyoruz. Tire’nin de sorunlarını biliyoruz.

Adaylığımla ilgili bugüne kadar hiçbir yerde açıklama yapmadım. Bugün ilk defa burada sizlerle birlikte duyuruyorum. CHP’de Belediye Başkanlığı’na aday adayıyım”

AK PARTİ’DEN SÜRPRİZ ZİYARET

CHP İlçe Başkanı Hakan Şenoyar’ın adaylık toplantısında sürpriz bir gelişme yaşandı. Ak Parti Tire İlçe Başkanı Selman İçelli ve Ak Partili Yöneticiler, Cumhuriyet Meydanı’na gelerek Şenoyar’ı tebrik etti. CHP Kadın Kolları üyeleri ise alana gelen Ak Parti heyetine aşure ikram etti.

Editör: Haber Merkezi