Tire’nin en kalabalık mahallerinden olan Fatih Mahallesi’nde, mahallenin tanınan isimlerinden Esat Luş da muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

 

Ercan ÇELİK

 

HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


“Önce ailemin sonra sevgili azalarımın  desteğini de arkama alarak Fatih Mahallesi Muhtar adayı oldum. 1957 Tire doğumluyum ve 2004 yılında emekli oldum. Çalışma hayatımda sürekli hizmet sektöründe çalıştığım için hizmet etmeyi seviyorum. Şimdi de mahalleme hizmet etmek için aday oldum.

 

 

“MUHTARIN DA PROJELERİ OLMALI”

Beraberindeki azalarıyla birlikte kamera karşısına geçen ve HaberTire Gazetesi’ne konuşan Esat Luş özetle projelerinden bahsederek, “Fatih Mahallesi Muhtar Adayı olarak birçok projemiz var. ‘Muhtarın projesi mi olur?’ diyor kimileri. Evet muhtarın da projeleri olmalı. Seçimle geliyorsak proje üreteceğiz. Öncelikle mahalle meclisi kurma projemiz var. Mahallemizi halkın ve ortak akılın yönetmesinden yanayım. Her sokaktan bir temsilcinin katılımıyla, her ay yapacağımız toplantılarda mahallenin dileklerini isteklerini masaya yatıracağız. Bir diğer projemiz Fatih Mahallesi’nin tam ortasına muhtarlık binası yapmak olacak. Sadece muhtarlık binası olarak hizmet vermeyecek. Aynı zamanda günlük gazetelerimizin ve kitaplarımızın yer aldığı bir kütüphaneye sahip olacak. Hatta ben de evimdeki tüm kitaplarımı muhtarlık binamıza getireceğim. Okumayı sevenler, okumak isteyenler muhtarlık binamıza gelecekler. Ayrıca okuduğumuz son haberlere göre Tire’de MOBESE kameralarının çalışmaları başlamış. Mahallemizin güvenliği için bu konun da takipçisi olacağız. Kimileri Kanal İstanbul adında çılgın proje üretiyor. Benim ise en çılgın projem muhtarlık yapmak olacak. Muhtarlık nasıl yapılacak? Sabahtan akşama kadar mahallemizi gezerek, vatandaşımızın sorunlarını sıkıntılarını dinleyip, bunlara çözümler üreteceğiz. Mahallemizde işsizliğin de bir nebze önüne geçebilmek adına ben iş arayanlarla işçi arayanlar arasında köprü olacağım. Bu şekilde bir vatandaşımızı bile iş sahibi yapabilirsem son derece mutlu olurum.  Kimsesiz, özürlü ve yoksul insanlarımız var. Bu insanlarımızı yalnız bırakmayacağız. Örneğin çarşıda halletmesi gereken işlerini halledip, elektrik su faturasını yatıracağız.” Dedi.

 


“MAHALLELİ HESAP SORACAK”

Projelerinin her zaman arkasında olacağını da sözlerine ekleyen Esat Luş, “Bu verdiğimiz vaatleri ve projelerimizi büyükçe bir levha şeklinde bastırıp muhtarlık binamıza asacağız. Hizmette olduğumuz süre boyunca burada tüm projelerimiz yer alacak ve eğer yerine getirmezsem mahallelim gelip hesap sorabilecek.” Dedi.

 

MUTLU VE İYİMSER BİR MAHALLE HAYAL EDİYORUM

İddialı Muhtar Adayı Luş, son derece mutlu bir Fatih Mahallesi hayal ettiğini berlirterek, “Benim bir hayalim var. Sabah uyandığında, işine giderken, evine giderken hiç tanımadığı birine bile rastlasa ona merhaba diyen vatandaşlarımızın yaşadığı, mutlu bir Fatih Mahallesi. 





HABER VİDEOSU:


Editör: Haber Merkezi