VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Orman Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Tire’ye geldi. Tire’de yapılacak olan Sarılar Mahallesi (köyü) Kündük Deresi Taşkın Koruma Tesisi’nin temelinin atılması ve Tireli köylü vatandaşlara Orman Mahallesi Sertifikalarının dağıtımı törenine katıldı. 

SARILAR’A 1.6 MİLYONLUK YATIRIM
Tire’nin dağlık bölgesinde yer alan Sarılar mahallesi sınırlarında, Kündük deresi yatağı üzerinde yapılacak olan ‘Taşkın Koruma Tesisi’ 690 metre uzunluğunda betonerme olacak. ‘U’ şeklinde kesit kanal olacak tesiste 1 adet menfez olacak ve toplam maliyeti 1.6 milyon lira olacak. Tesisin inşasını üstlenen müteaahit firma 15 Temmuz 2017 tarihine kadar projeyi tamamlayacak.


VALİ AYYILDIZ VE MİLLETVEKİLLERİ DE GELDİ
Tire Belediyesi Konferans ve Gösteri Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya ve Kerem Ali Sürekli, Bakan Eroğlu yönetimindeki birilerin İzmir Bölge Müdürleri de katıldı. 
Programda kısa bir konuşma yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, temeli atılacak olan tesisin bölgeye ve bölge halkına güzellikler getirmesini, toprakları bereketlendirmesini diledi ve suyun hayatımız için üretim için, tarım için ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.


BEYDAĞ BARAJININ TEMELİ ATILDIKTAN SONRA 12 YIL O ŞEKİLDE BIRAKILMIŞTI
AK Parti hükümetleri döneminde ve kendi Bakanlığı döneminde İzmir’in, Küçük Menderes Havzası’nın baraj, gölet, taşkın önleme, sulama kanalları ve sulama sistemleri yatırımlarında büyük bir atılım içerisine girdiğini belirten Eroğlu, göreve ilk geldiği dönemlerde İzmir’de doğru dürüst bir baraj olmadığını söyledi.  Küçük Menderes Havzası’nda sadece Beydağ Barajı’nın temelinin atıldığı ve o şekilde kaldığını ifade eden Eroğlu, “Beydağ Barajı için o zamanki parayla 400 bin lira gibi komik bir para ödenek ayırmışlardı. Zaten temeli atılmış ve yaklaşık 12 yıldır o şekilde kalmıştı. Hiç unutmama Cumhurbaşkanımız ilk göreve geldiğimde Beydağ Barajı’nın ‘Ne zaman yapılabileceğini’ sorduğunda ben bu hesaplara göre 76 yılda ancak olur demiştim. Bana, ‘Bırak eski Türkiye’yi sen ne kadar zamanda yaparsın ‘dedi. Ben de 3 yıl da dedim ve tamamladık.” Şeklinde konuşarak geçmiş anısından bahsetti.


KÜÇÜK MENDERES’E; 8’İ YAPILMIŞ, 6’SI YAKINDA BİTECEK OLAN TOPLAM 14 BARAJ
Su hayattır ve bizim yaptığımız yatırımlarla bu bölgeye hayat geldi. Ben İzmir’in tamamından bahsetmeyeceğim. Kınık, Bergama, Seferihisar gibi bölgelerden değil Küçük Menderes Havzası’na yaptığımız yatırımlardan, tesislerden bahsedeceğim. Bayındır Zeytinova, Kiraz Çatak ve Haliler, Ödemiş Bademli, Beydağ, Tire Eskiooba ve Yenişehir, Torbalı Karakızlar barajlarını yaptık. Göletlerini saymıyorum bile. Ayrıca Bayındır’da Ergenli, Ödemiş’te Aktaş ve Rahmanlar, Tire’de de Dereli  barajlarını başlattık. Toplamda 8 tanesi bitmiş olan 6 tanesi de bu sene sonunda bitecek şekilde 14 barajı bu bölgeye kazandırdık. Son olarak Bayındır’da son bir yer varmış baraj yapılabilecek. Oraya da Ulaklı Barajını yapılması için çalışmaların başlaması için talimatı verdim.


İZMİR’E 43 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK
Konuşmasında sık sık bu bölgenin bir evladı olduğunu, kısa da olsa İzmir Milletvekili olma şerefini de yaşadığını belirten Eroğlu, İzmir’e hizmet getirmekten, yatırım getirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Eroğlu, “İzmir, İzmir olalı böyle hizmet görmedi. Bakınız toplamda 43 milyar TL’lik yatırımı AK Parti olarak yapmışız” dedi.


MÜJDESİ VERİLEN 83 PROJENİN 66’SI TAMAMLANDI
İzmir’e, Küçük Menderes Havzası ve Tire’ye daha önceden 83, yeni eklenenlerle birlikte toplam 94 müjde verdiklerini bunun maddi bedelinin ise 1 milyar 330 milyon Lira olduğunu belirten Eroğlu, “Önceden verilen 83 müjdenin 66’sı bitmiş durumda. Gerisi de yapılıyor, yapılacak. Bunu hazırladığımız kitapçıklarda var” dedi.


HİZMETİN DEVAMI İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ
Bakan Eroğlu, Cumhuriyet tarihinde eşi görülmemiş hizmetlerin daha güçlü şekilde devam etmesi için, geçmiş tarihlerde cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında yaşanan çatışmaların bu ülkeye olan ağır faturalarını milletin yeniden ödememesi için, çift başlı sistemin ortadan kaldırılması için 16 Nisan’da herkesi ‘Evet’ demeye beklediğini söyledi.


VATANDAŞLARA 2500 FİDAN DAĞITILDI
Programa katılan vatandaşlara dışarıda Orman Bölge Müdürlüğü tarafından getirilen; 750’si fıstık çamı, 350'si ceviz, 500’ü zeytin, 250’si mavi selvi, 400’ü defne, 250’si kara selvi olmak üzere toplamda 2500 adet ağaç fidanı dağıtıldı. 

İKİ KÖYDEKİ VATANDAŞLARIN ‘ORMAN MAHALLERİ’ KULLANIM KURALARINI ÇEKTİ 
Tören sonunda, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığı ile Ormancılığından Millet Ormancılığına geçtik” diyen Eroğlu, Devlet arazisi olan Orman Mahallerini en yakınında bulunan vatandaşlara çekilen kuralarla 49 yıllığına verileceğini belirtti ve sonrasında sembolik olarak iki köyün ormanlık mahallerinin kura çekimini yapıp ismi çıkan vatandaşlara sertifikalarını dağıttı. 
TİRE, AK PARTİ SKM BÜROSUNU AÇTI
Eroğlu buradaki salon programının ardından, AK Parti Tire İlçe Teşkilatı’nın Gümüşpala Caddesi üzerindeki ‘Seçim Koordinasyon Merkezi’ bürosunu hizmete açtı. Burada bir süre partililerle bir arada duran Bakan Eroğlu daha sonra, İzmir’e gelecek olan Başbakan Binali Yıldırımı karşılamak üzere İzmir’e gitti.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ >>

Editör: Haber Merkezi