İzmir 2. bölge milletvekili adaylarının içindeki en renkli sima şüphesiz ki Ak Parti’nin adayı Opr. Dr. Mehmet Bayındır. Gittiği her yerde mutlaka bir hastasına, hemşehrisine, dostuna rasgelen Bayındır hem ikili diyaloglarda hem de sahadaki performansıyla göz dolduruyor.



Efelik alemeti olan poşu, kuşak ve hançerini yanından ayırmayan Doktor vekil adayı seçim bölgesinde gidilmedik mahalle (köy) bırakmadı. Ödemiş doğumlu olan Mehmet Bayındır, Tire’ye de özel bir ilgi gösteriyor. Hemen hemen günaşırı Tire’nin farklı bir noktasında seçmenleri ile buluşan Bayındır’ın son durakları sırasıyla Ayaklıkırı, Kurşak, Alacalı, Yenioba ve Eskioba köylerinden oluşan mahallelerdi. 
Mehmet Bayındır bu gezisinde özellikle 27 mayıs ve yeni Türkiye üzerinde durdu. Bayındır konuşmalarında, “bundan 55 sene önce kahredici, yıkıcı, yakıcı bir hadiseyi dedelerimiz, babalarımız, annelerimiz yaşadı. Binbir umutla seçtiğimiz, tek partinin zulümlü iktidarının önüne diktiğimiz Adnan Menderes’imizin Demokrat Parti’sini hiç utanmadan, sıkılmadan, Allah’tan korkmadan, kuldan utanmadan darbeye kumpasa getirdiler. Milletin kendilerine vermediği bir yetkiyi zorla gaspetme yolunu seçtiler. Tıpkı bugünlerdeki gibi iftiralarla, alçakça ayak oyunlarıyla o güzelim insanlara, bölgemizin evladı, hemşehrimiz Menderes’imize, dava arkadaşlarına, yaptıklarıyla Ege’yi, Anadolu’yu baştan başa hizmete doyuran partiye kıydılar. Unutmadık, unutmayacağız ama geçmişin kin ve intikamıyla yaşamıyoruz. Sadece ders alıyoruz ama uyanık olmalıyız. Senaryo aynı, sahne aynı, tiyatro, oyun aynı sadece aktörlerin ismi değişik. Anadolu insanı, Ege’nin yiğitleri, efeleri uyanıktır, bir delikten iki kere geçmez. Uyanık olmak üzerimizde bir vecibedir, evlatlarımıza geleceğimize karşı boynumuzun borcudur. Şimdi de 13 yıldır bize yepyeni bir gelecek vaat eden Ak Parti’mize aynı tezgahı kuruyorlar. Hiç boşuna heveslenmesinler. Hepsi birlik oldu bize yükleniyorlar. Memleket bölünür diyorlar, bıktık artık bu pilavdan ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyorsunuz. Madem bölünecek te niye ağzınızı açıp tek bir kelime bölücülük yapan partiye ses edemiyorsunuz? Bu nasıl bir milliyetçilik? Batıda elinde saz, doğuda elinde kalaşnikof bir yeni yetmenin arkasına kuyruk oluyorsunuz? Milleti bu manzarayı görmez mi sanıyorsunuz? Bu milleti kardeşçe yaşamaktan kimse alıkoyamayacak. Türkiye’yi yönetmeye talip oluyorsunuz yahu İzmir’i seller götürüyor, CHP’nin elindeki belediyelerin hali içler acısı. Bir senedir Tire belediyesi kapınızı çalıyor mu? Oynamaya gönlü olmayan gelin yerim dar dermiş. Madem oynamaya, yapmaya gönlün yoktu ne diye talip oldun güzel Tire’mize? Ama az kaldı artık, bir hafta sonra millet hükmünü söyleyecek. Size inanıyoruz; Türkiye yeni anayasası ile bugüne kadar sağlıkta, eğitimde, tarımda yakaladığı dönüşümü taçlandıracak. İkinci yarı, ikinci hamle dönemi başlıyor. Tire hastanemiz sağlık turizminin lokomotifi olacak. Bu gençlerimize yeni ekmek kapısı demek. Küçük Menderes, organik tarım için pilot bölgelerimizden biri seçildi. Bu daha fazla üretim, daha fazla istihdam ve daha fazla ekonomik gelir demek. Sütçülükteki liderliğimizi artık sadece iç üretim için değil Çandarlı’daki yeni liman ile bir ihracat aracı yapmamız gerekiyor. Bütün bunları gerçekleştirebilecek yegane bilgi, tecrübe ve aktör yalnızca Ak Parti’de, bunu sağır sultan bile biliyor, duyuyor. Gönlünüz nerede olursa olsun, siz Mehmet kardeşinizi bilirsiniz, bildiğinizden şaşmayın, oyunuza da gönlünüze de talibim” diyerek seçmenlerinin desteğini istedi.

Editör: Haber Merkezi