Milliyetçi Hareket Partisi Tire İlçe Başkanı Atakan Duran, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Gün, bizi birbirimizden ayıran özelliklerin değil, bizi biz yapan ortak özelliklerin öne çıkarılma günüdür.” Dedi.

 

Ercan ÇELİK

 

İlçe Başkanlığına geldiği günden itibaren yoğun bir seçim temposuna giren Atakan Duran, çalışmalarına aktif bir şekilde devam ediyor. Basınla ilişkilere son derece önem veren genç ilçe başkanı HaberTire Gazetesi’ne yaptığı ziyarette ilçe teşkilatının seçim çalışmalarını aktardı.

 

 

“HEDEFİMİZ TİRE’DE BİRİNCİ PARTİ OLMAK”

Genel seçimlerden MHP’nin Tire’deki oyunu yükselteceklerini, hatta Tire’de birinci parti olmayı hedeflediklerini dile getiren Atakan Duran, genel seçimin hemen ardından, MHP’nin 50. Yıldönümünde Tire’de yerel bazda iktdar olmak için çalışmalarını sürdüreceklerini de söyledi. Duran, “7 Haziran seçiminde hedefimiz oylarımızı yükseltmek. Gönlümüzden, MHP’nin Tire’de birinci parti olarak çıkması geçiyor. Hedefler, ulaşmak için koşturulan noktalardır. Biz de birinci olmak için koşturuyoruz. Partimizin kuruluşunun 50. Yılında yerel bazda iktidar olma hedefini ortaya koyduk. 8 haziran sabahı 2019 yerel seçimleri için çalışmalarımız başlayacak. Rakiplerimiz artık makamdan ayrılmayan, teşkilattan çıkmayan, pek sokaklarda görülmeyen bir MHP yerine her daim sokaklarda, vatandaşın her güzel gününde yanında olduğu gibi her kötü gününde de yanında gördüğü bir MHP teşkilatıyla karşılaştı ve karşılaşmaya da devam edecek.” Dedi.

 

“GEÇMİŞTE BAŞKA PARTİLERE OY VERMİŞ OLABİLİRSİNİZ!”

Duran seçmene çağrıda bulunarak, “Geçmişte başka partilere oy vermiş olabilirsiniz, saygı duyarız. Bazı siyasi partilere mensup olabilirsiniz, saygılıyız. Gün, bizi birbirimizden ayıran değil, bizi biz yapan ortak özelliklerin öne çıkarılması gereken bir gündür. Bizi biz yapan en büyük ortak özellik, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için, çocuklarımızın ve torunlarımızın güzel ve güvenli yarınları için tüm Tireli hemşerilerimizi 7 haziran Pazar günü MHP’ye o vermeye davet ediyorum.” Dedi.

 

 

NEREDEYSE TÜM KÖYLERİ GEZDİ

Şehir merkezinde Kadın Kolları’nın günde en az 200 kapıyı çaldıklarını belirten ilçe başkanı, 64 köyün neredeyse tamamını gezdiklerini söyledi. Köy ziyaretleriyle ilgili, köylünün sıkıntılarını aktaran Duran, “ Köy ziyaretlerinde köylümüz, ‘siyasiler seçimden önce gelir bir daha da gelmez.’ Diyorlar. Hatta birçok köye seçim sürecinde bile giden gelen olmamış. Köylüler diyor ki, ‘Bizi hep oy verdiğimiz x parti bizi oy deposu olarak görüyor.’ Bu serzeniş var. Biz MHP olarak gidiyoruz. Hal hatır soruyor, davet ediyoruz. Partimizin  7 Haziran seçimleri için ortaya koymuş olduğu, iktidar olması durumunda yapacaklarını içeren seçim beyannamesinin açıklamalarını yapıyoruz. Köydeki insanlarımız için çok önemli noktalardan biri de köy tüzel kişiliklerinin ortadan kalkarak mahalleye dönüşmüş olmaları. Bunun MHP iktidarıyla son bulacağını, tekrar köy tüzel kişiliklerinin geri geleceğini, mallarının iade edileceğini, ilçe özel idarelerinin tekrar kurulacağını, belde belediyelerinin tekrar kurulacağını, bizim tabirimizle köylüye iade-i itibar edileceğini açıklıyoruz. Kontak kapatan köylere hizmetin MHP iktidarında tekrar başlayacağını söylüyoruz. “ dedi.

 

“BÜTÜNŞEHİR YASASINA KARŞIYIZ”

Bütünşehir yasasına tamamen karşı olduklarını dile getiren Atakan Duran, “Biz bütünşehir yasasına karşıyız. Bu yasa ilçe belediyelerimizi iş yapamaz hale getirmiştir. İlçe belediyelerimizin büyük gelir kalemlerine, tabiri caizse el koyulmuş, büyükşehirlere aktarılmıştır. Ama bunun yanında ilçe belediyelerimiz tüm köyleri bağlayarak, ekonomik anlamda üstesinden gelinmesi çok zor, büyük bir külfet altına sokulmuştur. MHP iktidarıyla, ilçe özel idareler tekrar kurulacak ve bununla birlikte hem ilçe belediyelerimiz hem de köylerimiz rahat edeceklerdir. Layık oldukları hizmete ulaşabileceklerdir. Hizmet akışı tekrar sağlanmış olacaktır.”

 

 

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNİ DAVET ETTİ

Atakan Duran, Tire’ye getirilmesi gereken hizmetler noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak “İlçemizdeki tüm siyasi parti temsilcilerini davet ediyorum: 8 Haziran’da kim iktidar olursa olsun, Tire’ye gelecek hizmet konusunda Tire’deki tüm siyasi parti temsilcileri birlikte çalışma sözü versin. Ben söz veriyorum. Tire, hak ettiği hizmeti alamamıştır ve alamamaktadır. Başta üniversite ve belevi yolu olmak üzere, bu hizmetlerin getirilmesi konusunda el ele verilmeli ve bu hizmetler Tire’ye getirilmelidir.” Dedi.

 

Editör: Haber Merkezi