Cumhuriyet Halk Partisi Tire Gençlik Kolları, Türkiye gündemine yönelik yaptığı çarpıcı açıklamada, Ak Parti hükümetinin iç ve dış politikalarını sert bir dille eleştirdi.

 

Ergün ÇELİK

 

IŞİD terör örgütünün Suriye'deki saldırıları, geçtiğimiz hafta Kobani’ye kadar ulaşmıştı. IŞİD’in Kobani’ye yaptığı saldırının ardından Türkiye’de de sokaklar karıştı. Türkiye’nin birçok yerinde yapılan gösterilerde can kayıpları yaşandı.

Oldukça hareketli ve yoğun geçen gündeme dair CHP Tire Gençlik Kolları, bir basın açıklaması yaptı. HaberTire Gazetesi’ni ziyaret eden CHP Tire Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Deniz Öksüm’e, gençlik kolları üyelerinden Adem Akbuğa, Alper Akseki, Lütfi Yalvaç ve Muammer Baydar eşlik etti.

 

“AKP’NİN İFTİRALARINI GÜLERE TAKİP ETTİK”

Gençlik Kolları’ndan yapılan açıklamada, Tire’de bir süredir en önemli gündem maddelerinden biri olan “Köy Mallarının Satışı”ndan bahsedildi. Açıklamada satış polemiğiyle ilgili olarak şu ifadeler yer aldı;  “64 yıl sonra ,Tire’de CHP iktidarını içine sindiremeyen AKP zihniyetinin geçtiğimiz  günlerde “Köy mallarını satıyorlar.” iftiralarını ayyuka çıkarmalarını gülerek takip ettik. Aynı tepkileri AKP’li bir Belediye olan Ödemiş Belediyesi’nin arazilerini satışa çıkarması karsısında da göstermelerini  beklerdik.  İzmir dışındaki AKP’li Belediyelerin satışa  çıkardığı arazi ve çiftçi mallarını takip etmemesi, 2007 yılında çıkan 2B yasa tasarısı ile satılan dağ arazilerini gündeme bile getirmemeleri  AKP’nin ne kadar ikiyüzlü olduğunu ortaya çıkarmaktadır.”

 

BAYRAK MESELESİ

Basın açıklamasında, 30 mart yerel seçimleri öncesi Ak Parti Tire Gençlik Kolları’nın ortaya attığı bayrak polemiğine de değinen CHP’li gençler, “30 mart 2014 yerel seçimleri öncesi yaptıkları reklamla Bayrak Sevgisini vurgulayarak,  halktan oy toplamaya  çalışan AKP’nin, bayraklar yanarken sessiz kalması manidardır. Yaptıkları açıklamalarla “Milliyetçiliği ayaklar altına aldık.” Her şeyi  gözler önüne seren AKP, sadece lafta değil, icraatte de milliyetçiliği ayaklar altına almıştır. Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Tire’deki dünürüne ait bahçedeki bayrağa dikkat çeken AKP zihniyetinin, 5 ilde sokağa çıkma yasağının uygulandığı, Türk Bayrakları ve Atatürk Büstlerinin yakıldığı bu günlerde ortalıkta görünmemeleri gerçekten ilginçtir. Evde zor tutulan %50’nin sokaklara dökülmesini  dört gözle bekler olduk desek  yeridir.” Dediler.

 

“DÜNYANIN GÖZÜNDE HAMAM BÖCEĞİNDEN FARKSIZIZ”

Ak Parti hükümetinin terör konusundaki politikalarını da sert bir dille eleştiren açıklamada, ‘’Terör örgütü ile masaya oturan namerttir.’’ diyen Devlet  Büyüklerinin yol açtıkları bu kaos ortamında sessiz kalmalarını esefle kınamak yetmese de, bugün alışılmış  olan sözde kınamalarını, rest çekmelerini duyamıyor olmak üzücüdür. Ne de olsa hiçbir ciddi diplomatik adım atamadıkları halde fena halde kınama tutumları özlenmektedir. Jandarma tarafından durdurulan  MİT’ in gizli tırlarında gönderilen yardım malzemelerinden El-Nusra, El-Kaide ,Işid  in elinde silah olarak görünmesi de acıdır. Yıllardır kargaşanın bitmediği Ortadoğu’ da başrol oyuncusu olarak gösterilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin figüran olması üzücüdür. Bütün bu karışıklığın içerisinde tek meselenin dinin elden gitmesiymiş gibi ortaöğretime türban giydiren ve Işid’e el altından destek veren AKP, tüm dünyanın gözlerinin üzerimize çevrilmesini bir kez daha sağlamıştır. Ne mutlu AKP zihniyetine ki artık tüm dünyanın gözünde birer hamamböceğinden farksızız.” Denildi.

 

“AKP’NİN SAHTE SAMİMİYETİNE İNANMIYORUZ”

CHP Tire Gençlik Kolları olarak Ak Parti’nin iki yüzlü olduğunu belirten açıklamada, “Tire CHP Gençlik Kolları olarak, AKP’nin iki yüzlüğünü görüyor ve sahte samimiyetlerine inanmıyoruz. CHP’li Gençler olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarını, Atatürk Milliyetciliğini sözde değil, özde yaşamak istiyoruz. Biz bu yola baş koyduk, kefenimizi giyip geldik diyen AKP’li arkadaşları ve de siyasileri buradan samimiyete davet ediyoruz.” Denildi.


Editör: Haber Merkezi