Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Seçim Stratejisinin planlanması için Tire’de bölge toplantısı düzenledi.

Ergün ÇELİK

CHP Tire İlçe Binasında düzenlenen toplantıya CHP İzmir Seçim İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yekta Varnalı, Argeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu ve Selçuk, Tire Ödemiş, Bayındır, Torbalı, Menderes, Beydağ ve Kiraz ilçelerinin ilçe başkanları ile seçim, hukuk, bilişim ve eğitimden sorumlu başkan yardımcıları katıldı.
Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, “Toplantıda seçim takvimi hakkında konuştuk öncelikle. Bilindiği üzere halk tarafından seçilecek olan cumhurbaşkanının seçim tarihi, Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilk oylama 10 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 24 Ağustos 2014 olarak, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bulundukları ülkede oy kullanma tarihleri ise ilk oylama 31 Temmuz-3 Ağustos 2014, seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ise ikinci oylama 17-20 Ağustos 2014 tarihleri olarak belirlenmiştir” dedi.
Sardoğan daha sonra açıklamasına şöyle devam etti, “Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığı ile ilgili de toplantıda üyelerimizden tam destek çıktı. Genel başkanımızın dediği gibi Sayın İhsanoğlu, cumhurbaşkanı olabilecek bir isimdir. Bu doğrultuda cumhurbaşkanlığı seçiminde siyasi partiler olarak propaganda yapılamayacağı için ne gibi tanıtım çalışmaları yapacağımızı konuştuk” dedi.

Editör: Haber Merkezi