Ercan ÇELİK

Cumhuriyet Halk Partisi Tire Belediye Başkan Aday Adayı Burak Alp Ersen, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı ziyarette, köy çalışmalarındaki detaylardan bahsetti. Köy ziyaretlerine başladıklarını belirten Ersen, “Tire köylerine ziyaretlerimizde, yanımızdaki sosyologlar, akademisyenler eşliğinde Tire köylerinde bilimsel bir araştırmaya da imza atıyoruz. Bu araştırmada en büyük önceliğimiz köylerdeki sorunları, birebir görüşmelerle tespit etmek. Yaptığımız görüşmelerde görüyoruz ki köylerimizde ciddi sorunlar var. Bu sorunların bazıları belediyelik bazıları belediyeyi de aşıyor.” Dedi.

“ÖNCE SORUNLARI BİLMEK GEREKİR”

Çözüm önerilerini ve projeleri ortaya koymadan önce sorunların tespit edilmesi gerektiğini belirten Burak Alp Ersen, “Burada önce köylüyü dinlemeliyiz. Köylü ne istiyor? Bunu toptancı bir yaklaşımla değil, tek tek görüşerek yapmak daha sağlıklı. Çünkü Tire’nin her köyünün kendine özgü demografik yapısı olduğu gibi yine kendine özgü sorunları var. Bu araştırma sonunda, sonuçları bir kitapta toplayacağız ve bu sorunları ve çözümlerini bilerek, ona göre projeler geliştireceğiz.” Dedi.

“KÖYLÜNÜN İZSU İLE PROBLEMİ YOK”

Köy ziyaretlerinde köylülerin parti gözetmeksizin bütüneşhir yasasından muzdarip olduklarını belirten Ersen, “Köylümüz genel olarak bütünşehir yasasından şikayetçi. Kiminle görüşsek, köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesini söylüyor. Onun dışında iddia edildiği gibi İZSU’dan şikayet yok. Aksine, köylü İZSU’dan son derece memnun. Herhangi bir sorun yaşandığında, gece gündüz, bayram seyran demeden İZSU’nun yetiştiğini söylüyorlar.” Dedi.

“KÖYLÜ TOPRAĞINA KÜSMEMELİ”

Öncelikle köyden kentlere göçün engellenmesi gerektiğini vurgulayan Burak Alp Ersen, “Köylünün toprağına, hayvanlarına küsmesinin önüne geçmeliyiz. Köylü, köyünde üretime devam edebilmeli. Kente göçmek zorunda kalmamalı. Kalkınmanın ve ilerlemenin en önemli göstergelerinden biri budur.” Dedi.

“KÖYLÜ, SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI İSTİYOR”

Şimdiye kadar 30’dan fazla köyü ziyaret ettiklerini dile getiren Burak Alp Ersen, “Köylerdeki çalışmalarımız sürüyor. Köylümüz özetle, ceberrut, ben bilirimci devlet anlayışı yerine, sosyal devlet anlayışını istiyor.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi