Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, CHP İlçe Başkanı Şenol Sardoğan’ın adaylığını açıkladığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ergün ÇELİK

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ihraç edilmesi gereken insanların olduğunu söyleyen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Televizyon kanallarına ve  gazetelere çıkıp Belediye Başkanlarına , İlçe Başkanlarına laf söyleyenlerin derhal partiden ayıklanması gerektiğini söyledi. Konuşmasında Cumuriyet Halk Partisi Eski İzmir İl Sekreteri Yücel Özen’i işaret eden Çiçek, Özen ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yaptığı o konuşma; “ Köy tüzel kişiliği mallarının belediyeye geçmesinin ardından kendi malımız olan bir araziyi satışa çıkardık. Bunun sonucunda içimizden biri olan Yücel Özen çıktı ve televizyon kanallarında yaygara kopardı.  Bunun üzerine Ak Parti’li biri de; ‘İşte gördünüz. Yücel Bey yanlışı yakaladı. Muhalefet işte böyle yapılır. Yücel Bey’e ödül vermek lazım’ diyor. Ben de Tire Belediye Başkanı olarak diyorum ki, Doğru! Yücel Bey büyük bir madalyayı hak etti, ama CHP’den değil tabii ki.

 

“YÜCEL ÖZEN’İN YAPTIĞI HAİNLİKTİR”

Geçtiğimiz günlerde Yücel Özen’in yaptığı açıklamalara da dikkat çeken Tayfur Çiçek; “Yücel Özen’in yaptıkları hainliktir” dedi. Çiçek konuşmasında; “Belediyemize ait bir arazinin satışını yaparken Yücel Özen ortalığı karıştırdı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’da satışı iptal edin dedi. Bizler de arazinin satışını iptal ettik. Bunun sonucunda araziyi alacak olan arkadaşımızın 36 Bin liralık teminatı yandı. Biz de yasal olarak yaptığımız ve bitmiş bir ihaleden gelecek olan  1 Milyon 3 Yüz Bin Lira’yı yok sayarak böylesine bir zarar gördük. Bu zararı kendi partilimiz saydığımız bir insanın kamuoyunu yanıltması ve fişeklemesi neticesinde gördük. Bu şahıs, sanki Tire CHP Teşkilatı kapkaç yapıyormuş ve malları el altından satıyormuşuz gibi pozisyonlara düşürdü. Bu şahıslar bir de CHP’liyiz diye orta yerde dolaşıyorlar. Tabii olaylar bununla sınırlı değil. Daha sonra bir bakıyoruz Tayfur Çiçek CHP’nin kuruluş yıldönümüne gelmedi diye bir haber çıkıyor. Sana ne? Ben de insanım. Hasta olabilirim, mazeretim olabilir. Sen yoklama katibi misin? Bence bu arkadaşlar CHP’li olamaz” dedi.

 

“BU NASIL BİR PİŞKİNLİKTİR?”

Eleştiri oklarını Yücel Özen’e yönelten Çiçek; “Bu nasıl bir pişkinliktir” diyerek Özen’e göndermelerde bulundu.  Çiçek açıklamalarını; “Söylemleriyle bizlere zarar veren bu arakadaşlar herhangi bir protokolde utanmadan karşımıza çıkıp ‘Abi nasılsın’ diyorlar. Ben bu pişkinliği anlayamıyorum. Ben bir insana kızıyorsam o insan benim için her zaman karşı taraftır. Yani medyada boy boy pozlar verip, iri iri laflar edip ondan sonra da kalkıp hiçbirşey olmamış gibi orta yerde dolaşmak ve hala daha görev talep etmek bana ters geliyor. Bunların derhal ayıklanması gerekiyor” şeklinde sürdürdü.

 

“VEKİLLER TİRE’DE SINIFTA KALDI”

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in eleştirilerinden Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayları da nasibini aldı. Çiçek milletvekili adaylarının Tire’yi çantada keklik olarak gördüğünü ve yeterli saha çalışması yapmadıklarını ifade etti. Tayfur Çiçek’in milletvekili adaylarına yönelik yaptığı eleştiriler ise şu şekilde; “ 7 Haziran seçim sürecinde Tire’de muhtarlarla iki defa yemekli toplantıda bir araya geldik. Bu toplantılarımıza sadece iki tane milletvekili adayımız katıldı. Diğerleri neredeydi? Bu seçim sizin seçiminiz. Sizler bu bölgeden oy alacaksınız. İnsanların elini sıkacaksınız.  Ak Partili milletvekili adayları Tire’deki tüm fabrikaları gezdi. Tek tek insanların elini sıktı. Çok iyi hatırlıyorum önceki seçimlerde Mehmet Ali Susam Sanayi’de girilmedik dükkan sıkılmadık el bırakmamıştı. Kusura bakmasınlar ama maalesef hepsi sınıfta kaldı. Milletvekilleri Tire’yi pas geçti. Burayı çantada keklik gördüler ama bu işler öyle çantada keklik hesaplarıyla olmuyor. Meclise gidip bizleri temsil edecek olan arkadaşlarımız maalesef daha şimdiden bu bölgenin milletvekilliğini yapmayacaklarını adeta göstermişlerdir. Sen aday iken bu bölgeye gelmiyorsan vekil seçildiğinde hiç gelmezsin. Maaşını çek, Ankara’da tadını çıkar! Bu heyecan neden kayboldu bilemiyorum. Bir an önce toparlanıp kendimize gelmeliyiz”

Editör: Haber Merkezi