CHP’li milletvekili Atilla Sertel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Binali Yıldırım’ın Tire’de verdiği sözü hatırlatarak, Tire  - Belevi yolunun derhal yapılması gerektiğini vurguladı.

 

Ercan ÇELİK

 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, adı “Ölüm Yolu”na çıkan Tire – Belevi yolunu meclise taşıdı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Tire ziyaretinde verdiği sözü hatırlatan Sertel, Tire – Belevi arası 20 kilometrelik bu yolun derhal yapılması gerektiğini vurguladı.

Sertel, konuşmasında şu ifadelerde bulundu; “İzmir milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım Tire – Belevi arası yol için ‘Biz Türkiye’nin her tarafına binlerce kilometre yol yaptık. 20 kilometrelik Belevi – Tire yolunu mu yapamayacağız!’ demişti. Aradan yıllar geçti. Bu yol hala yapılmadı, yapılmıyor. Bu yol ekonomik açıdan da önemlidir, can güvenliği açısından da. Orada köylüler, Selçuk, Belevi ve Tire’de oturanlar ölmektedir. Tire Organize Sanayi Bölgesi de bu yol üzerindedir. Otoyola bağlantılı elverişli hale gelirse üreticiler İzmir – Aydın otoyolundan hem İzmir Limanı’na daha rahat ulaşacak, Hem de Aydın ve iç bölgelere nakliye sağlanacaktır. Burada en önemli sorun can güvenliğidir. Her hafta 3-4 kaza oluyor ölümlü ve yaralanmalı kazalar. Binali Yıldırım bey, verdiği sözü tutsun 20 kilometrelik yolun yapılmasını sağlasın.” Dedi.

 

SERTEL SÖZÜNÜ TUTTU

7 Haziran genel seçimleri öncesi adaylığı sürecinde Tire – Belevi yolunda köylülerin gerçekleştirdiği eyleme bizzat katılan CHP Milletvekili Atilla Sertel, o gün Tirelilere bu yolu meclise taşıyacağı ve yolun yapılması için ne gerekiyorsa yapacağı sözünü vermişti. Geçtiğimiz gün mecliste yaptığı konuşmada, Tire – Belevi yolunda yitirilen canlara dikkat çekti ve yolun acilen yapılması gerektiğini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi