Belediye Meclisi’nin 18. Seçim Devresi, 4. Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nda meclise sunulan imar planı değişikliğiyle ilgili Ak Partili Tire Belediye Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenledi. Meclis Üyeleri Selman İçelli, Mustafa Maltepe, Ali Ayyıldız ve Fatoş Banu Yıldırır Şen’in katıldığı toplantıda geride bırakılan meclis toplantısıyla alakalı birbirinden çarpıcı açıklamalar yapıldı.

Tire Belediye Başkanının, belediye meclisinde usulsüz oylama yaptığını ve hukuka aykırı oy kullandığını iddia eden Ak Partili meclis üyeleri kararın Büyükşehir Meclisi’nden geri dönmesini istiyor. Konuyla ilgili basın mensuplarına konuşan Ak Parti Tire Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Maltepe yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu;

“Bildiğiniz üzere 3,5 yıldan beri Tire Belediyesi’nde belediye meclis üyeliği görevini yapıyoruz. Bu güne kadar basın ile Tire Belediye Meclisi’nde gündeme gelen konuları paylaşmıştık. Geçtiğimiz Ağustos Ayı Meclisi’nde imar değişikliğiyle alakalı oldu bittiye getirilen bir konu vardı.

Bekleme Mevkii’nde Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in eşinin de hissesinin bulunduğu parsel bazındaki arazinin meclis gündeminde 10 dakikalık verilen arayla ‘Hadi Komisyonu’ yapıverelim şeklindeki yaklaşımla 3 kattan 4 kata çıkarıldı. Bu konuyla alakalı bir basın toplantısı düzenlemek istedik.

Biz her zaman Tire Belediyesi’nde Tire’nin menfaatine olan tüm konuların peşinde olduk. Tüm arkadaşlarımızla birlikte Tire’nin menfaatine olan tüm konuları takip ediyor, gerçekleştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.  Ama bu şekilde şahsi menfaatler içeren veya çok aceleye getirilen bir konuya duyarsız kalmamız mümkün değildi. Zaten bunu belediyede de dile getirdik ve fikrimizin ‘Hayır’ olduğunu belirttik.

Bildiğiniz üzere imar planı değişikliği kararları Tire Belediye Meclisi’nden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gidiyor. Dolayısıyla biz Tire’de yapılan hatanın Büyükşehir Belediyesi’nden geri döneceğine inanıyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görev yapan arkadaşlarımızın bu konuya hassasiyetle yaklaşıp ‘Hayır’ diyeceğini umuyoruz. Onlardan da adil bir şekilde bu konuyu incelemesini istiyoruz.

 ‘KARAR KANUNA AYKIRI’

Grup sözcüsü Mustafa Maltepe’nin ardından söz alan Ak Parti Tire Belediye Meclis Üyesi Avukat Fatoş Banu Yıldırır Şen, Tire Belediye Başkanı’nın, meclis üyelerine kanuna ve hukuka aykırı karar verdirdiğini iddia etti. Şen, açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“07.08.2017 tarihli belediye meclis toplantısında Belediye Başkanımız kendi meclis üyelerine kanuna aykırı bir karar verdirmiştir. Biz bu karara Ak Parti gurubu olarak ‘Hayır’ dedik. Bundan sonra da hayır demeye ve hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Şöyle ki; ‘Belediye Başkanı kendisiyle ilgili ya da ailesinden birisiyle alakalı olarak verilecek kararlarda kendisi oy kullanamaz. Belediye Başkanımız engin tecrübesine rağmen bu hususu atlamış olamaz. Biz yine de atladığını düşünelim. Kendisi oy kullanmakla birlikte imar komisyonu toplantısında karar verilecek olan konuyu, ‘imar komisyonunun toplanmasına gerek yok, bu karar bir an evvel verilmek zorunda’ diyerek aceleye getirmiştir. Aynı gün aynı meclis toplantısında kendi eşinin adına kayıtlı arazilerde 3 kat imar izni var iken bunu 4 kat imar planına çıkartmak suretiyle şahsi menfaat sağlamaya çalışmaktadır. Biz de bu konunun hukuki olarak takipçisiyiz. 

Gündemimiz sadece bunlardan ibaret değil. Ak Parti gurubu olarak biz bundan sonra Belediye Başkanıyla basın yoluyla haberleşeceğiz. Bu yolu kendisi tercih etti. Öncülüğü kendisi yaptı. Yapılan hatayla alakalı şimdilik açıklamamız bu kadar. Bundan sonra belediyemizde yapılan birçok hatalı ve hukuka aykırı işlemle alakalı olarak açıklamalarımız basın yoluyla devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi