Ak Parti Tire Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresi yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, yeni dönemde de görevine devam ediyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire Hangar Çok Amaçlı Salonu’nda geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen kongreye Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyeleri, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Ak Partili Tire Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanı Mehmet Çeltikcoğlu ve birçok partili katıldı.

 

Kongrede konuşma yapan Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, “Kurucu genel başkanımız,cumhurbaşkanımız sayın recep tayyip erdoğan,  2001 yılında”milletin partisi”dediği adalet ve kalkınma  partisini kurarken “artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak”diyerek türkiye siyasi tarihini değiştiren güçlü adımlar atmıştır. ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla yola çıkan ak parti 13 yılda cumhuriyet tarihi boyunca yapılamayan büyüklükte hizmetleri ülkemize kazandırmıştır. Ekonomide sağlıkta ,eğitimde ve diğer tüm alanlarda  ülkemizin kronikleşen   sorunlarını çözüme kavuşturmuş,milletimize daha müreffeh yarınlar hazırlamıştır.

Ak parti  teşkilatları ülkesinin bugününü düşündüğü gibi,geceleğinide düşünen,hedefler koyan bir partidir.yarınların  daha güçlü türkiyesini hayal ederken,bu çerçevede vizyon,misyon belirlemek ve uygulamak azim ve kararlılık ister.

Partimiz  yeni türkiye yolunda   biz gençliğe çok önemli vazifeler yüklemiştir.büyük ustamız,siyasette gençliğe  yer vermek ustalığın şiarındandır “ diyerek  siyasette gençliğin önemine dikkat çekmiştir.Çünkü bu gençlik,gazi mustafa kemal’in ,mehmet akif’in,necip fazıl’ın,beklediği nesildir. Ak parti gençliği beklenen nesildir.

Türkiye’nin geleceğini inşa edecek bizler,vatan borcunun belli bir süreyle sınırlı olmadığını biliyoruz.yaşadığımız müddetçe,attığımız her adımda,ülkemize,milletimize faydalı olabilmenin gayeti içerisinde olduk,olacağız.

Ülkemiz üzerine oynan oyunlara hiçbir zaman alet olmadık.gezi parkı olaylarında bir kısım genç kitle 3,5 ağacı bahane ederekmeydanlara indiklerinde,ne kadar  çabalasalarda,ne kadar tahrik etselerde ak parti gençliği sokakları inmedi,tıpkı 1980 darbesi öncesi gibi  bir kaos  ortamının oluşmasına imkan vermedi.hiçbir zamanda vermeyecektir.bizim üzerimize oyun oynayanlar,bizi tezgaha getirmek isteyenler şunu bilsinlerki, karşılarında korkmayan,akıllı bir o kadarda sabırlı bir gençlik var.

Ülkemiz geçmişten bugünlere,daima küresel güçlerin,şer itifaklarının hedefinde olmuştur.yüzyıllarca mazlum halkların kalkanı olmuş bu aziz milleti,ayağa kaldırmamak için içeriden ve dışarıdan her yolu denediler.belkide bu oyunların en önemli parçalarını ,gençliğe yönelik,gençliğe karşı veya bir kısım gençlikle birlikte oynadılar.oynuyorlarda..

17 ve 25 aralıkta benzer kirli tezgalarıda birlikte yaşadık.milletin egemenliğine göz diken aynı odaklar,bu kez  de cemaat görünümlü bir örgütü maşa olarak kullandılar .sayısız iftiralar atıldı,beddualar edildi.ak parti’yi yıpratmak için hedef 30 mart yerel seçimleriydi.hedef ak parti yi yıpratarak,iktidardan indirerek ,türkiyeyi elegeçirmekti.

Ama yapamadılar.çünkü allahında bir hesabı vardı.milletinde bir hesabı vardı.nitekim mağlup oldular.beddular ters tepti.

Bu vatana yapılan ihaneti bu yapılan soytarılıkları asla unutmayacak,hesabını soracağız.

Bu canımız bu bedende olduğu müddetçede buna benzer girişimlere fırsat dahi vermeyeceğiz.

Osmanlı'nın şanlı padişahlarından biri olan yavuz sultan han selim mısırı fethettikten sonra bir gün, cuma namazını kılmak için ümeyye camiine gider. Hilafet osmanlılara geçmiştir.

Camide, şam valisi, yavuz'un namaz kılacağı yere atlas'tan bir seccade serdirir. Yavuz, atlas seccadeyi görür ve hemen

Burası padişahlık makamı değil allah'a kulluk makamıdır. Biz sadece bu ümmetin emanetçisiyiz, sahibi değil, der ve atlas seccadeyi kaldırtır.

Aynı namazda bu kez hutbeye çıkan şeyhülislam, yavuza hitap ederken hakimul harameyn yani mekke ve medine'nin hakimi diye söz eder.

Bu söz üzerine yavuz hiddetlenerek ayağa kalkar ve: efendi biz bu kutsal toprakların hakimi değil olsa olsa hadimi yani hizmetcisi oluruz der ve hutbeyi düzelttirir.İşte bizler böyle bir ecdadın torunlarıyız. Ve onların bu anlayışını, hayata geçirdiğimiz müddetçe başarı, bizlerin olacaktır.

Unutulmamalıdır ki bizler, ak partililer olarak bu millete hakim olmaya değil hadim olmaya geldik.

Değerli dava arkadaşlarım .Maalesef ki ceddimizin, tarihimizin bu kutlu değerlerinden bi haber olanlar oldu.

Şanlı geçmişinden nefret edenler, kendini, bu milletin hadimi degil hakimi görenler oldu.

 

Halkından, köylüsünden, çiftçisinden, utanan, onları azarlayan, onlara karşı kendisini her zaman üstün görenler oldu.

Köylü milletin efendisidir sözünü sadece kitaplara yazdırıp halkına yukarıdan bakanlar oldu. Başörtülüler yanlızca hizmetçi olur. Anadolu insanı sadece evinde oturur. Din sadece camilerde yaşanır diyenler oldu.

Ülkenin kutlu geleceğine set çekenlerdi bunlar. Daha müreffeh daha aydın daha özgür bir türkiye idealine engel oldular. Ve maalesef bugün de hala aynı zihniyetle halkını küçümseyen, çobanla oyum aynı olamaz  diyenler, bu ülkenin %50sini bidon kafalı olarak resmedenler oldu. Ancak çok şükür ki artık azınlıktalar. Çok şükür ki cumhuriyeti, demokrasiyi millete hadim olmak için sahiplenenler var.

Yönetmek neyi, nerede, nasıl yapacağını bilmeyi gerektiriyor. Tıpkı yavuz'un oğlu kanuni gibi.

Yavuz bize ülkede nasıl davranılması gerektiğini gösterirken

Kanuni dısarıya karşı nasıl durulması gerektıgının ip uçlarını verdi.

Sınırlarının dışındakilere karşı bır sultanın, bır cumhurbaskanının, bir basbakanın nasıl olması gerektıgını gosterdı.

O sebepledir ki gerek iç gerekse dış siyasetimizi şekillendirirken tarihimize yaslanıyoruz.

Ak parti siyaseti, gücünü ceddinden alan bir siyasettir.

Bizler tarihten aldığı bu şuur ve bilinçle yarına hazırlanan bir partinin mensuplarıyız.

Değerli dava arkadaşlarım

Görülüyor ki ak parti'nin tarihten ışığını alan bu sıyaseti icerde ve dışarda büyük rahatsızlık veriyor.

O sebeple bu ulkenin gücünden endişe edenler rahat durmayacaklar.

Kâh gezi olayları, kâh paralel örgütlenme, kâh 6-8 ekimde yaşananlar ve barış sürecini dinamitleme gayretleri gösteriyor ki daha çok çalışmalıyız.

Onlar durmayacaklar, biz hiç durmayacağız.

Ak parti'nin gerek içeride gerekse dışarıda daha yapacak çok işi var.

Daha söyleyecek çok sözü var.

O sebeple güçlü olmamız, o sebeple birlikte olmamız, o sebeple daha çok çalışmamız gerek.

Çünkü vicdanı olan her insanın dur diyeceği binlerce zulmün dinmesi için bu bayrağı taşıyanlara  ihtiyaç var.

O sebeple

Haziran 2015 seçimlerinde, 330 un üzerinde bir milletvekili kadrosunu meclise taşımak zorundayız. Daha güçlü, daha sağlam duran bir türkiye için bugün, daha çok çalışmak zorundayız.

Bundan sonrada tüm dava arkadaşımla birlikte, emaneti daha yukarılara çıkarmak için gereken gayreti göstereceğime dair sözü, büyük bir inançla veriyor,

Tire gençlik kollar.4. Olağan kongremizin ülkemizin için, mılletımız ıcın, partimiz için, tiremiz için hayırlara vesıle olmasını dıleyerek hepınızı saygı ıle selamlıyorum.”dedi.

 

EFDAL GÜL TEŞEKKÜR ETTİ

Kongreyle görevine devam etmek üzere mazbatasını alan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, kongre sonrası HaberTire Gazetesi’ne konuştu. Gül, “Beni bu göreve layık gören başta genel merkezimiz olmak üzere, il ve ilçe yönetimimize, delegelerimize, Tireli genç arkadaşlarımıza, ve şimdiye kadar hiçbir projede bizleri yalnız bırakmayan Tire halkına sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde en iyi şekilde hizmet üretmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” Dedi.


Editör: Haber Merkezi