Kasım veya Aralık ayı içinde 5. Olağan Genel Kongresini yapacak olan AK Parti Tire İlçe Teşkilatı, genel kurul öncesi ilçe ‘Delege Seçimleri’ni gerçekleştirdi.


AK Parti Tire Teşkilatında kongre heyecanı hafta sonu yapılan delege seçimleri ile başladı. 2015 Haziran Genel Seçimleri öncesi, Kasım veya Aralık ayında 5. Olağan Genel Kongresi’ni yapacak ve kendisini genel seçime Tire’de taşıyacak yönetimi belirleyecek olan, ilçe kongresinde oy kullanacak delegelerin kimler olacağı, 18 Ekim Cumartesi günü parti binasında yapılan ‘Delege Seçimi’ ile belli oldu. 

İlçe Teşkilatı binasında kurulan 4 sandıkta parti üyeleri oy kullandı. Yaklaşık 2100 parti üyesi oy kullanmak için sandık başına gitti. Saat 11:00’de başlayan delege seçimi öğleden sonra saat 16:00’ya kadar sürdü. Seçim soncunda AK Parti’nin 400 kişiden oluşacak olan 87 mahallesinin delegeleri belirlenmiş oldu. Bu delegeler, ilçe kongresinde yeni ilçe başkanını ve yönetimini belirleyecek isimler olacak. 

Kongre ile ilgili olarak kısa bir değerlendirme yapan AK Parti Tire İlçe Başkanı Kamil Yaldız, “İlçe delege seçimlerini sakin bir şekilde gerçekleştirdik. Delegelerimizi belirledik. Partimiz ve Tiremiz için hayırlı olsun. Yakında ilçe kongremizi yapıp genel seçimler için hazırlıklarımıza başlayacağız.” dedi.
Editör: Haber Merkezi