Yerel seçimlere yaklaşık bir aylık süre kala belediye başkan adayları kıyasıya bir yarışın içerisine girdi. 



Dilek KART


Yerel seçimlere hazırlanan başkan adayları, seçmenlerine ulaşabilmek için sosyal medyayı da etkili bir şekilde kullanıyor. Özellikle sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarla seçim vaatleri, haberler ve adayın etkinlikleri paylaşılıyor.


Seçim afişleri ve broşürler cadde ve sokaklara asılırken, sosyal medyada da seçim hazırlıkları hızlanmış durumda. Bu bağlamda, başkan adayları kendi isimlerine açtıkları sayfalarla sosyal medya üzerinden seçmenlerine ulaşıyor. Özellikle Facebook gibi sosyal paylaşım sitesini kullanan başkan adayları seçim vaatlerini seçmenlerine ulaştırıyor. Adaylar, gün içinde yaptıkları ziyaretleri, hizmetleri ve seçim vaatlerini hesaplarından paylaşarak vatandaşlardan oy istiyor. Sosyal medya organlarının ücretsiz olması ve aynı anda çok sayıda kişiye ulaşması nedeniyle her başkan adayının öncelikli tercihleri arasında yer alıyor.


EN FAZLA BEĞENİLEN ADAY ÇAĞLI
Tire’de de başlayan seçim telaşı adayları tüm Türkiye’de olduğu gibi sosyal medya sayfalarına yönlendirdi.
Tire’de Facebook sayfasına en çok beğeni alan aday MHP’nin Belediye Başkan Adayı Hasan Çağlı. Çağlı’nın sayfasında 1738 beğeni var ve sayfa aktif olarak güncelleniyor.
Tire’de seçimlere iddialı giren Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Sadrettin Yakuter’in ise profesyonel bir seçim çalışması yürüttüğü gözlemlenirken, Yakuter’in beğeni sayfasında 1362 kişi bulunuyor.


SP adayı Yakuter’i CHP’nin adayı Tayfur Çiçek takip ediyor. Çiçek’in sayfasını 1146 kişi beğenmiş.
Tire’deki yerel seçimlerin bir diğer iddialı adayı olarak görülen Ak Parti Tire Belediye Başkan Adayı Mehmet Çeltikcoğlu’nun da profesyonel bir kampanya sürdürdüğü ve sosyal medyayı aktif kullandığı gözlemlenirken, Çeltikcoğlu’nun beğeni sayfası 767 kişi ile adaylar arasında en az beğenisi olan sayfa. Öte yandan Çeltikcoğlu partisinin web sayfası olan www.aktire.org’ta haberlerini ve videolarını güncel tutuyor.

Tire’de seçim yarışına giren 12 belediye başkan adayından haberimize konu olan sadece 4 adayın Facebook beğeni sayfası bulunurken; diğer adaylar sadece sosyal medya profil hesaplarını kullanıyorlar.

Editör: Haber Merkezi