Bundan  önceki  yazımda “kaldırın ilçe sınırlarını” demiştim.Kimileri  güldü,komik dedi doğru olduğunu söyleyenler de oldu.Bu fikri ortaya ben 1999 yılında ÖRT Televizyonunda bir proğram arasında söylemiştim. İlerisi içine kadar önemli olduğunu ilerideki yıllarda görülecek ve insanlar haklı olduğumu o zaman anlayacaklar.Bunun çok güzel örneği Almanya da var. Sevgili dostum Ömer Akşahan  hocam hangi eyalette ve ismini çok iyi biliyor.Onun anlatımı da benim düşüncemin doğru olduğunu onaylıyor.Sayın hocam bu satırları okursa eğer ondan ricam  bu konuyu o da köşesinde yazarsa çok sevineceğim.

Biz şimdi bu güne dönelim yine.Yaklaşık iki aydır rahatsızlığım nedeni ile sizlerden uzak kaldım ama hep sizlerin arasındaydım sanki.telefonum hiç durmadı.Sevenlerden Allah razı olsun yalnız bırakmadılar.Sevmeyenlerden de Allah razı olsun.İki aydır bayağı bir şeyler oldu havzada. CHP nin Ödemiş mitingi , MHP nin Tire  mitingi gibi. Bunlar çok güzel şeyler.  En azından Genel başkanlar havzayı ve havzada  yaşayanların durumunu içler acısı feryatlarını kendi gözleri ile görme fırsatını buldular Her iki organizasyonu hazırlayan ve emeği geçenleri kutluyor teşekkürler ediyorum.

İşte bundan sonra siyasilerimize çok iş düşüyor.Bu durumu gören genel başkanlara bunu kabul ettirmek,havzanın mutlaka temsilcisi olmasının “mecburiyet” olduğunu kabul ettirmeleri gerekiyor.Ben yine iddia ediyorum havzanın milletvekili adaylarının önce ilçe teşkilatları ve daha sonra il merkezleri ile çok sıkı bir  çalışma yapmaları gerekiyor.Havzamıza en az iki milletvekili olsun diyorsak  Genel merkezlere kadar bunun böyle olmasını kabul ettirmeleri gerekiyor.Eğer böyle olmaz ise olacak olan yine “aynı tas aynı hamam” misali dir.

Gelelim bu güne kadar yani 2011 seçimlerinde adaylığını açıklayan adayların durumuna. Ödemişten Mehmet BAYINDIR ve MUSTAFA  AYDIN,Tire den HİDAYET PETİN. Bunlardan Aydın ve Petin veteriner hekim, Bayındır da cerrah. Bayındır Ak Partili, Aydın ve Petin ise CHP li ben bu yazıyı yazarken başka bir partiden açıklama gelmediği için sadece  bu isimler var. Ödemiş ve Tire bu iki ismi çok iyi biliyor ve tanıyor. İşte fırsat ittifak ile bu iki ismi önce genel başkanlara onaylatın daha sonra da listede uygun bir yerde açıklanmalarını sağlayın bizde havza seçmeni olarak seçelim.En büyük engel Karşıyaka ve Bornova var önümüzde .Üç seçimdir izmirden gelen adayları seçtik gönderdik ne oldu hava ve cıva.Bu defa onlar bizim adaylarımızı desteklesinler dünya batmaz ya. Destekliyeceğimiz adaylarımızın Tire li ve Ödemişli olmasına çok dikkat edelim.Artık yabana gidecek oyumuz kalmadı.

Bu son fırsat  . Oyumu atar geçeri demenin artık zamanı geçti.

Kendi vekilimizi kendimiz seçelim  .Onlar da bu havzanın kahramanı olsunlar.