Emekli eğitimci Murat Özan, geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tire Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu duyurmuştu. Adaylık açıklamasının ardından çalışmalara başlayan Özan, geçtiğimiz günlerde CHP İlçe binasına giderek dosyasını teslim etti. Kalabalık bir grup eşliğinde başvurusunu yapan Özan, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Özan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Anketten Hayati Okuroğlu yüzde 42,5’le birinci çıktı Anketten Hayati Okuroğlu yüzde 42,5’le birinci çıktı

“Merhaba dostlar; M.Ö. 2000’li yıllarda Hisar Kale anlamında Thira adı ile kurulmuş ulemalar yatağı Atatürk’ün bozkırların efendisi dediği Timur’un konakladığı Tiremiz için Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldum.

Gururluyum;

Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtuluşunu ve kuruluşunu gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday adayı olduğum için.
Gururluyum;
Bilge insan, önderimiz ebedi Cumhurbaşkanımız Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olduğum için. Ben ölünceye kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olarak kalacağım. Büyük Önder Atatürk’ün bizlere vasiyeti var.
Atamız diyor ki; ‘Laik olacaksın. Türk Milleti’ni yaşatacaksın. Halkınla kaynaşacaksın. Ahlaklı olacaksın. Bilimi kılavuz edeceksin.’ Eğitimci ve idareci olarak yaşamım boyunca bu vasiyete hep sadık kalmaya çalıştım. Bu güne kadar kıymet bilen, cömert, en önemlisi de yüce gönüllü bir insan olmayı kendime ilke edindim. Özverili, çalışkan, güven duyulan bir insan olmak için kendimle savaştım. Başkanlık talebim de yardımsever verici bir insan olmam da beni tanıyanların teşvikleriyle oluştu.

Halkımızı tanıyorum. Dertlerini tasalarını biliyorum. Başkan olarak sosyal belediyecilik ile sorunlarını bir nebze de olsa çözeceğime inanıyorum. İşte bu zaman benim için doğru bir zaman. Yaşam çok zorlaştı. Merkezi otoriteler halkın parasını yalanla dolanla vicdansızca kendilerine ve yakınlarına aktarıyorlar.

Özellikle annelerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, işçilerimiz, gazilerimiz, Şehit yakınlarımız zor günler geçiriyor. Bu yüzden insanlarımıza imkanları aktarmak için aday olmak istedim. Belediyelerin rant kapısı olmasını önlemek için, siyasete duyulan güvensizliğin ortadan kalkması için, örnek olmak için aday olmak istedim. Yönetimi paylaşmak istiyoruz. Gören gözlerin, işiten kulakların, dokunan ellerin çok olacağı ortak akıl yönetim anlayışını belediyeciliğe kazandırmak istiyoruz.

Kentsel altyapı, zabıta, imar, çöp ve benzeri fiziki hizmet anlayışı her belediyenin görevi ama biz halka dokunan, ihtiyacı olduğunda yanında olan, üzüntülerine ve kederlerine ortak olunan bir belediyeciliği Tire’de yaşatmaya geliyoruz. Ahlaki eğitime önem vermek istiyoruz. Adaylık durumumuz gerçekleşirse sizlerle hep beraber çalışarak Tiremizin gönlünü kazanacağız. Zor bir yol olsa da beraber bunu başaracağımıza inanıyorum. Tiremizde milli birlik beraberlik, yurtta ve dünyada barış, çağdaşlaşma ve muasır medeniyet seviyesine çıkmak için Atatürkçü dünya görüşünü yaşatacağız.
Dürüst, şeffaf, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışını hep beraber oluşturacağız. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi
Yaşasın Cumhuriyet
Yaşasın Atatürk”

Editör: Ergün Çelik