Seçimin Ardından Seçimin Ardından

Yerel seçimlere sayılı aylar kala Tire’de adaylık kulisleri hareketlendi. İttifakların durumu net olarak bilinmezken Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Emekli Eğitimci Murat Özan’dan önemli bir açıklama geldi. 2024 yılı yerel seçimlerinde CHP’den Tire Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Murat Özan, seçim çalışmalarına şimdiden başladı. Özan’ın önümüzdeki günlerde adaylığı ile ilgili kapsamlı bir açıklama yapacağı öğrenildi.

MURAT ÖZAN KİMDİR?
Eğitimcilikten emekli olduktan sonra CHP’ye üye olan Murat Özan, babasının öğretmen olarak çalıştığı Burdur’un Bucak ilçesinde 1958 yılında doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Denizli'de tamamladı. Eğitim Enstitüsü Fen Bilgisi öğretmenliği mezunudur. Fen Bilgisi öğretmeni olarak Kayseri, Şanlıurfa, Sivas illerinden sonra Tire’de görev yapan Murat Özan, 38 yıl eğitimcilik yaptıktan sonra emekli olarak bayrağı genç öğretmenlere teslim etmiştir.

Özan, 2009-2013 yılları arasında Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı yaptıktan sonra 2013'te Başkanlığa seçilmiş olup halen bu görevi sürdürmektedir. Özan, ayrıca Türk Hava Kurumu Derneği üyesidir. Öğretmen Selma Kasımoğlu ile evli olan Murat Özan 2 kız çocuğu babasıdır.

Editör: Ergün Çelik