Türkiye’nin en köklü ve etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olan Türkiye Yazarlar Birliği İzmir Şubesinde yönetim kurulu Başkanlığı ve üyeliğinden istifa eden Mahir ADIBEŞ’in yerine yönetim kurulunda yapılan seçim sonucunda Abbas Levent Ertekin başkanlığa getirildi.
    Yönetim kurulu başkanlığından istifa eden Mahir Adıbeş’in sağlık sebebiyle görevinden ayrıldığı belirtilirken, Adıbeş’ten boşalan yönetim kurulu üyeliğine de yedek üyelerden Mehmet Yazıcı getirildi. Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ertekin, İzmir’de 10. Kuruluş yılını tamamlayan Yazarlar Birliğinin yeni dönemde çok farklı bir konsepte İzmir kültür hayatına damgasını vuracağını ifade etti.


Abbas Levent Ertekin Kimdir?
1961 yılında İzmir’in Tire ilçesinde doğan Ertekin, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu olup, Yüksek Lisansını Selçuk Üniversitesinde Psikolojik Rehberlik Danışmanlık Bölümünden, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden de lisans mezunu olup yurdun değişik yerlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kurum müdürlüklerinde bulunmuştur. 1982 yılından bu yana birçok dergi ve ulusal gazetelerde yazılar yazan Ertekin’in yayınlanmış 43 kitabı bulunmaktadır. Röportaj dalında iki Türkiye birinciliği, bir Cumhurbaşkanlığı özel ödülüne sahip olan Ertekin, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun kurucu üyeliklerinde bulunmuş olup beş Avrupa projesinde proje sorumlusu, bir kalkınma ajansında da Proje sahibidir. Pek çok TV programlarında konuşmacı olan Ertekin’in uluslararası ve ulusal sempozyumlarda bildirilerde sunmuş olup Tire yerel tarihi konusunda uzman kişiliğe sahiptir.
 

Editör: Haber Merkezi