Tire’nin yetiştirdiği nadide isimlerden biri olan ve bir asra yaklaşan ömrü ile halen Tirelilere sanat sevgisi aşılayan ressam ve heykeltıraş Seha Gidel onuruna, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gününde, resim ve seramik-heykel sergisi açıldı. Seha Gidel’in öğrencileri ve diğer bazı Tireli sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide kısa bir konuşma yapan Gidel, “Şimdiki aklım olsaydı, nalbant olurdum ama ressam olmazdım” diyerek sitemkar konuştu.
Doksan yılı aşan ömrü boyunca hep sanatla iç içe olan ve sürekli üreten Tireli büyük sanatçı Seha Gidel adına dün resim, heykel ve seramik sergisi açıldı. Seha Gidel’in ortaokul ve liseden öğrencisi olan ve ondan aldığı sanat sevgisi ile resim, heykel ve seramik sanatçısı olan Nimet Topkaç tarafından büyük emek ve gayretlerle organize edilen, Tire Belediyesi’nin de katkı sunduğu ‘Seha Gidel Resim, Heykel ve Seramik Sergisi’ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Tire’de açıldı. 

32 TİRELİ SANATÇININ ESERİ SERGİLENDİ
Tire Belediyesi Orta Park Kafeterya’da gerçekleştirilen sergiye; Seha Gidel’in öğrencisi olmuş sanatçıların yanı sıra, Tireli olan diğer sanatçılar da eserleri ile katıldı. Toplam 32 sanatçının destek verdiği ortak sergide; yağlı boya, sulu boya ve baskı teknikleri ile yapılmış 62 resim ile 25 heykel ve seramik eseri Tireli sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 

ÖĞRETMENİNE DUYDUĞU HAYRANLIK VE SEVGİ İLE SERGİYİ ORGANİZE ETMİŞ
Seha Gidel anısına ve onuruna yapılan sergiyi organize etmek fikrinin; Hocasına duyduğu büyük hayranlık, minnet ve saygı duyguları sebebiyle oluştuğunu belirten Nimet Topkaç, Tireli olan tüm bu sanatçıları ve sanat aşıklarını toplamak ve bu organizasyona dahil etmek için internet üzerinden geniş ve yorucu bir iletişim çabası içine girdiğini ve bunu nihayetinde başardığını belirtti.

GİDEL, TÜRKİYE’DE HİÇBİR ZAMAN SANATA VE SANATÇIYA HAK ETTİĞİ DEĞERİN VERİLMEDİĞİNİ SÖYLEDİ
Hafta sonuna kadar açık olacak olan sergiyi isteyen tüm Tireliler gezebilecek. Sergi açılışına, tüm engellere rağmen katılan usta sanatçı Seha Gidel’e Belediye Başkan Vekili Coşkun Koç, Tire Belediyesi adına bir plaket verdi. Törende kısa bir konuşma yapan Gidel, “Şimdiki aklım olsaydı nalbant olurdum. Atları eşekleri nallardım ama ressam olmazdım” diyerek sitemkar ifadelerde bulundu. Türkiye’de hiçbir zaman sanatın ve sanatçının hak ettiği ilgi ve değeri görmediğini belirten Gidel, “Bir ressam olarak gençlere, ressam olmayın derim” diye konuştu. 














Editör: Haber Merkezi